Jeśli chodzi o izolację dachu, to z tego co słyszałem, będzie ona robiona przy pomocy styropianu grubego na 20 cm, tak przynajmniej ma być na Orlińskiego 4, ale pewnie w przypadku pozostałych inwestycji sprawa będzie wyglądała podobnie. Zdaje się że w tej chwili pracują tam właśnie przy dachu, więc można ich dopytać, może uda się znaleźć jakiegoś rozmownego pracownika

Mnie akurat problem szybu windy nie będzie dotyczył, bo ściany dziele tylko z innymi mieszkaniami, ale zdaje się, że maszynownia znajdzie się na poziomie kondygnacji podziemnej, czy nawet pod nią. A czy windę będzie słychać? Tak z doświadczeń jeżdżenia windami w nowych budynkach, to wychodzi, że to całkiem ciche urządzenia jednak są. Może warto by się dostać do gotowego już budynku na osiedlu Avia, wyjechać na ostatnie piętro i posłuchać jak tam winda pracuje

Jeżeli chodzi o wentylację mechaniczną, to przyznam się, że tego nie brałem pod uwagę. Mam nadzieję, że nie będzie jej słychać, ale w moim przypadku wiele to i tak już nie zmienia, bo mieszkanie kupione.
Za to liczę na niezły widok z okna, lepsze nasłonecznienie i to, że nikt mi nie będzie skakał po suficie