Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
orlik

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Postautor: orlik » 09 sty 2018, 1:42

Ciekawa informacja, ktoś w wątku o tym, jakie lokale usługowe w Orlińskiego 3, pojawiła się informacja o tym, że w Orlińskiego 1 miałby się znaleźć Rossmann :) W sumie bardzo w porządku. A w lokalu na rogu Orlińskiego i Stella-Sawickiego chyba pojawi się piekarnia, co też byłoby dobrą informacją. Jest szansa na to, że będzie się całkiem wygodnie żyło pod tym względem, czyli dostępności sklepów i innego rodzaju usług na osiedlu - paznokcie to można malować już w dwóch miejscach :)

michalxg

Postautor: michalxg » 10 sty 2018, 0:00

orlik pisze:Ciekawa informacja, ktoś w wątku o tym, jakie lokale usługowe w Orlińskiego 3, pojawiła się informacja o tym, że w Orlińskiego 1 miałby się znaleźć Rossmann :) W sumie bardzo w porządku. A w lokalu na rogu Orlińskiego i Stella-Sawickiego chyba pojawi się piekarnia, co też byłoby dobrą informacją. Jest szansa na to, że będzie się całkiem wygodnie żyło pod tym względem, czyli dostępności sklepów i innego rodzaju usług na osiedlu - paznokcie to można malować już w dwóch miejscach :)

Mamy już jedną piekarnię w Avii, tylko ostatnio jak patrzyłem to w tygodniu otwierają o 7:30... tylko nie wiem dla kogo... Bo o tej godzinie większość jest już w drodze do pracy.

a.k.

Postautor: a.k. » 10 sty 2018, 0:06

Żeby tylko nie awiteks...

Virginia

Postautor: Virginia » 10 sty 2018, 2:44

Ja przed pracą ide po bułki, więc dla mnie 7.30 to idealnie :)
Orlińskiego 1 ma najlepszą lokalizacje dla usług, mam nadzieję, że będą tam jakieś fajne usługi, a nie biura Budimexu...

orlik

Postautor: orlik » 10 sty 2018, 11:17

Dzisiaj rano widziałem, że ma tam powstać też sklep mięsny Szubryt, co też jest całkiem dobrą informacją, bo taki punkt też jak najbardziej by się przydał :)

michalxg

Postautor: michalxg » 10 sty 2018, 18:25

Virginia pisze:Ja przed pracą ide po bułki, więc dla mnie 7.30 to idealnie :)
Orlińskiego 1 ma najlepszą lokalizacje dla usług, mam nadzieję, że będą tam jakieś fajne usługi, a nie biura Budimexu...

Niektórzy jednak pracują od 8, odprowadzają rano dzieciaki itd. Wiec 7:30 to już godzina kiedy są dawno w drodze ;)

A Szubryt... moim zdaniem przereklamowany. Lepsze wędliny i mięso bywają w Lewiatanie.

ragar

Postautor: ragar » 11 sty 2018, 11:41

michalxg pisze:A Szubryt... moim zdaniem przereklamowany. Lepsze wędliny i mięso bywają w Lewiatanie.

Jasne, że to żadne delikatesy, ale dobrze, że będzie mięsny po sąsiedzku, podobnie jak warzywniak, który już jest w Orlińskiego 3 :)

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 11 sty 2018, 12:47

Żeby tylko nie awiteks...

Nie Awiteks ... coś o nazwie "Rafapol". Nigdy nie miałem styczności.

Na chwilę obecną na pewno będzie:
- Piekarnia
- Mięsny
- Lewiatan
- Pizzeria

Chodzą plotki o Rossmannie.

Całkiem fajnie się to układa. Szczególnie, że (jak już kolega wyżej wspomniał) do warzywniaka mamy rzut kamieniem, a i do Żabki również nie będzie daleko (niestety jest malutka - podobnie jak ta przy Avii).

morth

Postautor: morth » 11 sty 2018, 17:50

Przydałby się bankomat :P

mike_

Postautor: mike_ » 11 sty 2018, 21:55

morth pisze:Przydałby się bankomat :P

I jakaś fajna siłka na osiedlu. :D

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”