Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach
Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach
Ciekawa informacja, ktoś w wątku o tym, jakie lokale usługowe w Orlińskiego 3, pojawiła się informacja o tym, że w Orlińskiego 1 miałby się znaleźć Rossmann
W sumie bardzo w porządku. A w lokalu na rogu Orlińskiego i Stella-Sawickiego chyba pojawi się piekarnia, co też byłoby dobrą informacją. Jest szansa na to, że będzie się całkiem wygodnie żyło pod tym względem, czyli dostępności sklepów i innego rodzaju usług na osiedlu - paznokcie to można malować już w dwóch miejscach 
orlik pisze:Ciekawa informacja, ktoś w wątku o tym, jakie lokale usługowe w Orlińskiego 3, pojawiła się informacja o tym, że w Orlińskiego 1 miałby się znaleźć RossmannW sumie bardzo w porządku. A w lokalu na rogu Orlińskiego i Stella-Sawickiego chyba pojawi się piekarnia, co też byłoby dobrą informacją. Jest szansa na to, że będzie się całkiem wygodnie żyło pod tym względem, czyli dostępności sklepów i innego rodzaju usług na osiedlu - paznokcie to można malować już w dwóch miejscach
Mamy już jedną piekarnię w Avii, tylko ostatnio jak patrzyłem to w tygodniu otwierają o 7:30... tylko nie wiem dla kogo... Bo o tej godzinie większość jest już w drodze do pracy.
Żeby tylko nie awiteks...
Ja przed pracą ide po bułki, więc dla mnie 7.30 to idealnie
Orlińskiego 1 ma najlepszą lokalizacje dla usług, mam nadzieję, że będą tam jakieś fajne usługi, a nie biura Budimexu...
Orlińskiego 1 ma najlepszą lokalizacje dla usług, mam nadzieję, że będą tam jakieś fajne usługi, a nie biura Budimexu...
Dzisiaj rano widziałem, że ma tam powstać też sklep mięsny Szubryt, co też jest całkiem dobrą informacją, bo taki punkt też jak najbardziej by się przydał 
Virginia pisze:Ja przed pracą ide po bułki, więc dla mnie 7.30 to idealnie![]()
Niektórzy jednak pracują od 8, odprowadzają rano dzieciaki itd. Wiec 7:30 to już godzina kiedy są dawno w drodze
A Szubryt... moim zdaniem przereklamowany. Lepsze wędliny i mięso bywają w Lewiatanie.
michalxg pisze:A Szubryt... moim zdaniem przereklamowany. Lepsze wędliny i mięso bywają w Lewiatanie.
Jasne, że to żadne delikatesy, ale dobrze, że będzie mięsny po sąsiedzku, podobnie jak warzywniak, który już jest w Orlińskiego 3
Żeby tylko nie awiteks...
Nie Awiteks ... coś o nazwie "Rafapol". Nigdy nie miałem styczności.
Na chwilę obecną na pewno będzie:
- Piekarnia
- Mięsny
- Lewiatan
- Pizzeria
Chodzą plotki o Rossmannie.
Całkiem fajnie się to układa. Szczególnie, że (jak już kolega wyżej wspomniał) do warzywniaka mamy rzut kamieniem, a i do Żabki również nie będzie daleko (niestety jest malutka - podobnie jak ta przy Avii).
Przydałby się bankomat 
morth pisze:Przydałby się bankomat
I jakaś fajna siłka na osiedlu.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”