Dyskoteka / głośne słuchanie muzyki w mieszkaniu - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Czlowiekzlasu

Re: Dyskoteka / głośne słuchanie muzyki w mieszkaniu - Orlińskiego 10

Postautor: Czlowiekzlasu » 09 sty 2018, 17:35

Selassie pisze:
Czlowiekzlasu pisze:Xpe
Właśnie o te dźwięk i chodzi, wczoraj ktoś się bawił do 21

Do 21 to chyba nie jakos strasznie. Jednak jestem w stanie zrozumiec, ze co innego impreza a co innego glosniki na fulla

A jak nazwać kogoś kto na fulla puszcza muzykę elektroniczną i słucha ją po 2.3h dziennie.

Jestem wyrozumiały, rozumiem chce sobie ktoś posłuchać ok ale jest jakaś granica, żyjemy we wspólnocie i przypominam wszystkim że jeżeli chcemy aby żyło nam się dobrze i przytulnie wymagajmy od innych ale też dajmy coś od siebie.

kuba2

Postautor: kuba2 » 09 sty 2018, 23:37

Zadałem kilka pytań, na które nie dostałem odpowiedzi, autor tematu zasugerował, że chodzi o ostatnie piętro klatki F - a tutaj jest jeszcze dużo niezamieszkałych mieszkań. Chciałbym mieszkać w sposób nieuciążliwy dla pozostałych mieszkańców, ale chciałbym też o 17-18 godzinie posłuchać muzyki. Puszczam muzykę nie przesadnie głośno (tak, że nadal można swobodnie rozmawiać) i nie ma ona nic wspólnego z muzyką elektroniczną (więc pewnie to nie o mnie chodziło autorowi tematu, zwłaszcza, że w tym czasie sąsiednie mieszkania były jeszcze niezamieszkane).
Mimo tego, że wydaje mi się, że nie jestem uciążliwy dla sąsiadów, to mogę się mylić. I piszę tu nie tylko o mnie, ale ogólnie - nie znamy jeszcze naszych mieszkań, tego jak się "niesie" muzyka, tego z których miejsc ona dobiega. Dlatego trochę nie rozumiem tak pretensjonalnego tonu tego tematu. Wystarczy przecież napisać że coś komuś przeszkadza, spróbować określić z którego dokładnie mieszkania i jestem przekonany, że samo uświadomienie danej osobie, że jest za głośno w zupełności wystarczy, żeby problem rozwiązać.

Xpe

Postautor: Xpe » 10 sty 2018, 12:54

kuba2 pisze:Zadałem kilka pytań, na które nie dostałem odpowiedzi, autor tematu zasugerował, że chodzi o ostatnie piętro klatki F - a tutaj jest jeszcze dużo niezamieszkałych mieszkań. Chciałbym mieszkać w sposób nieuciążliwy dla pozostałych mieszkańców, ale chciałbym też o 17-18 godzinie posłuchać muzyki. Puszczam muzykę nie przesadnie głośno (tak, że nadal można swobodnie rozmawiać) i nie ma ona nic wspólnego z muzyką elektroniczną (więc pewnie to nie o mnie chodziło autorowi tematu, zwłaszcza, że w tym czasie sąsiednie mieszkania były jeszcze niezamieszkane).
Mimo tego, że wydaje mi się, że nie jestem uciążliwy dla sąsiadów, to mogę się mylić. I piszę tu nie tylko o mnie, ale ogólnie - nie znamy jeszcze naszych mieszkań, tego jak się "niesie" muzyka, tego z których miejsc ona dobiega. Dlatego trochę nie rozumiem tak pretensjonalnego tonu tego tematu. Wystarczy przecież napisać że coś komuś przeszkadza, spróbować określić z którego dokładnie mieszkania i jestem przekonany, że samo uświadomienie danej osobie, że jest za głośno w zupełności wystarczy, żeby problem rozwiązać.

Ja nie widzę nic pretensjonalnego w wypowiedziach autora, sam dokładnie nie wie tylko podejrzewa że to ostatnie piętro. Ja uważam że to nie ostatnie pietro, chyba że mieszkamy w różnych pionach i rozchodzenie się dzwieku jest inne. Ja osobiscie nie mam pojęcia jak zlokalizować "dyskotekowca " nie umiem określić jaka to muzyka bo słyszę tylko ostre łup łup łup od którego boli głowa.
A przecież nie będziemy łazić i podsłuchiwać każdych drzwi... Liczę że osoby głośno słuchające po przeczytaniu wątku może coś zrozumieją
A jeśli będzie to w dalszym ciągu się powtarzać i wkurzać jakaś grupę sąsiadów a nie tylko jednego to myślę że prędzej czy później będzie jakaś interwencja.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 21:37 przez Xpe, łącznie zmieniany 1 raz.

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 10 sty 2018, 20:14

Panie kuba2

Moje spostrzeżenia padły na ostatnie piętro ponieważ nie mieszkam na parterze.... Nie napisałem konkretnie nr mieszkania a widzę że się Pan lekko spuszył.

Temat jest jak najbardziej otwarty wczoraj ktoś słuchał tego lup lup do 2215

Narazie proponuje łagodnie poprzez rozmowę na forum trafić do tych bezstroskich żyjących sobie lokatorów.

Jeżeli nie przyniesie to skutków niestety trzeba będzie użyć innego środka zapobiegawczo wychowawczego.

kuba2

Postautor: kuba2 » 10 sty 2018, 23:13

A z mojej perspektywy sytuacja wygląda tak, że jeśli podejrzenia padają na ostatnie piętro a ja nigdy wokół nie słyszałem głośnej muzyki, to mogę myśleć, że w takim razie może chodzi o mnie bo czasem sobie włączam muzykę. Priorytetem dla mnie jest kultura i bycie w porządku wobec innych, więc dlatego w pierwszej odpowiedzi w tym temacie zadałem parę pytań które mogły by pomóc ocenić czy chodzi o mnie. Raczej się nie spuszyłem cokolwiek to znaczy ;) a wtrąciłem się tylko dlatego, żeby się upewnić że nikomu nie przeszkadzam.
Gdybym był za głośny wobec sąsiadów pomimo bardzo umiarkowanego poziomu głośności słuchanej muzyki, to świadczyło by o błędach w izolacji akustycznej a nie mojej złej woli.
Może osoba o której piszecie jednak nie czyta tego forum i nie wie, że stanowi problem. Może wystarczyło by napisać kartkę na drzwiach wejściowych?

Xpe

Postautor: Xpe » 11 sty 2018, 12:40

Kuba2 dobry pomysł z tą kartka pewnie od tego zaczniemy.

Wczoraj nic nie słyszałam :) może dyskotekowiec to jednak czyta:)

Xpe

Postautor: Xpe » 15 sty 2018, 19:11

Znowu się zaczęło łup łup łup dzisiaj :(
Cholera myślałem że dyskotekowiec to czyta bo było chyba że 3 dni spokoju
chyba jednak nie:(

Xpe

Postautor: Xpe » 17 sty 2018, 19:51

Dyskotekowiec to prawdopodobnie mieszkanie 198
Na 6 piętrze dzisiaj daje czadu znowu. Jak byłem poprosić o sciszenie to już karteczka wisiała :) ktoś mnie uprzedził
W tej części są 2 mieszkania to w takim kącie jest
Jak się wchodzi na ich hol to dźwięk jest tak ostry że w sumie nie ma pewności czy to 198 czy mieszkanie obok
Zastanawia mnie czy w mieszkaniu 203 ktoś mieszka i czy próbował coś gadać z dyskotekowcem bo tam go musi być mocno słychać no i w mieszkaniu pod dyskotekowcem to oczywiste

kuba2

Postautor: kuba2 » 17 sty 2018, 21:18

Xpe pisze:Dyskotekowiec to prawdopodobnie mieszkanie 198
Na 6 piętrze dzisiaj daje czadu znowu. Jak byłem poprosić o sciszenie to już karteczka wisiała :) ktoś mnie uprzedził
Jak się wchodzi na ich hol to dźwięk jest tak ostry że w sumie nie ma pewności czy to 198 czy mieszkanie obok
Zastanawia mnie czy w mieszkaniu 203 ktoś mieszka i czy próbował coś gadać z dyskotekowcem bo tam go musi być mocno słychać no i w mieszkaniu pod dyskotekowcem to oczywiste

Byłeś poprosić o ściszenie ale ostatecznie nikt z mieszkania nie otworzył, tak?

Xpe

Postautor: Xpe » 17 sty 2018, 21:52

kuba2 pisze:
Xpe pisze:Dyskotekowiec to prawdopodobnie mieszkanie 198

Byłeś poprosić o ściszenie ale ostatecznie nikt z mieszkania nie otworzył, tak?

Dziwne by było jakby usłyszał dzwonek:) hehe

W sumie głupie to było z mojej strony...

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”