Wandalizm i nocne ekscesy w bloku i jego sąsiedztwie - Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Mordin

Re: Wandalizm i nocne ekscesy w bloku i jego sąsiedztwie - Orlińskiego 6

Postautor: Mordin » 30 sty 2018, 10:19

Karola23 pisze:
ngy16687 pisze:A kto z Was napisał do zarządcy bloku, aby przygotował ofertę monitoringu? W Waszym bloku internet dostarcza m.in. naszasiec.net i byłby to pierwszy kandydat do złożenia oferty. Tylko wstrząśnijcie Zarządcą, bo jak większość zarządców jeśli mieszkańcy nie wyjdą z pomysłem i nie przypilnują to samo się nie zrobi. Za miesiąc czy dwa organizuje się coroczne spotkanie wspólnoty dlatego to najlepszy moment na przegłosowanie uchwały.

Prosze daj mi jeden powód dlaczego monitoring w czymś nam pomoże? W marketach galeriach ulicach maja monitoring nie taki i co z tego gość ma czapkę kaptur nawet jeśli bedzie widać twarz na drugi dzień ślad po nim zaginie sprawa w sadzie umozenie itp. I oczywiście przecięte kable czy rozbity wizjer w kamerze na który będziemy znowu zbierać składki nie wspominając o tym ze pewnie bedzie na okrągło nie dzialal tak jak domofony w naszym cudownym przeklętym bloku jak się trafiło na taka chołote to nic się z tym nie zrobi żaden monitoring to bedzie tylko działać na psychikę ze niby ktoś nas chroni pseudo ochroni w rzeczywistości na ciągnięcie ludzi na kasę trzeba było iść mieszkać na wole justowska do apartamentów a nie w blokowisku gdzie jest zbieranina z całej polski olkusze Kielce Sandomierz tarnowy brzeska i wiele innych podkrakowskich wsi

Czy Pani wie, że ta osoba pochodzi z wymienionych przez Panią rejonów czy Pani tylko przypuszcza biorąc pod uwagę jego zachowanie? - gdyż jak wszyscy wiedzą rodzimi Krakowianie nigdy by się tak nie zachowali w przeciwieństwie np do mieszkańców wsi spod Tarnowa, Sandomierza, Kielc i innych wymienionych, gdzie takie zachowanie (co jest wszystkim wiadome) jest powszechne.

sand

Postautor: sand » 30 sty 2018, 10:41

Karola23 pisze:
ngy16687 pisze:A kto z Was napisał do zarządcy bloku, aby przygotował ofertę monitoringu? W Waszym bloku internet dostarcza m.in. naszasiec.net i byłby to pierwszy kandydat do złożenia oferty. Tylko wstrząśnijcie Zarządcą, bo jak większość zarządców jeśli mieszkańcy nie wyjdą z pomysłem i nie przypilnują to samo się nie zrobi. Za miesiąc czy dwa organizuje się coroczne spotkanie wspólnoty dlatego to najlepszy moment na przegłosowanie uchwały.

Prosze daj mi jeden powód dlaczego monitoring w czymś nam pomoże? W marketach galeriach ulicach maja monitoring nie taki i co z tego gość ma czapkę kaptur nawet jeśli bedzie widać twarz na drugi dzień ślad po nim zaginie sprawa w sadzie umozenie itp. I oczywiście przecięte kable czy rozbity wizjer w kamerze na który będziemy znowu zbierać składki nie wspominając o tym ze pewnie bedzie na okrągło nie dzialal tak jak domofony w naszym cudownym przeklętym bloku jak się trafiło na taka chołote to nic się z tym nie zrobi żaden monitoring to bedzie tylko działać na psychikę ze niby ktoś nas chroni pseudo ochroni w rzeczywistości na ciągnięcie ludzi na kasę trzeba było iść mieszkać na wole justowska do apartamentów a nie w blokowisku gdzie jest zbieranina z całej polski olkusze Kielce Sandomierz tarnowy brzeska i wiele innych podkrakowskich wsi

Nie widzę innego wyjścia jak sprzedać mieszkanie na Orlińskiego i przeprowadzić się na Wolę Justowską. Zapewniam, że znajdą się chętni do zamieszkania wśród hołoty z wymienionych części Polski. Być może po zamianie mieszkania na garaż i komórkę lokatorską na Woli Justowskiej zostanie Pani trochę pieniędzy na szkołę wieczorową, gdzie nauczy się Pani podstaw interpunkcji.

PijeJabole

Postautor: PijeJabole » 30 sty 2018, 11:33

Karola23 pisze:
PijeJabole pisze:Po raz kolejny jedni z sąsiadów zapewnili całemu dziedzińcowi pakiet rozrywek w postaci pijanego? kolegi? który usilnie chciał ich bić i dostać się do klatki. Zdaje się że to była ostatnia klatka w dużym budynku, parter.

Zabawa trwała dobre kilka godzin a oferowała następujące atrakcje:
- kopanie w szklane drzwi do klatki (od strony dziedzińca)
- rzucanie drewnianymi kołkami w elewację i drzwi
- darcie mordy
- przedrzeźnianie się
- uciekanie przed Policją

Pytanie brzmi, czy coś zostało uszkodzone?
to nie był ich kolega tylko mieszaniec bloku czemu wypisujesz takie bzdury nierozumiem jaki masz w tym cel rozmawiała i z policja i z tymi ludźmi z parteru on ich szykanowal juz od dłuższego czasu i był tez sprawca wszystkich innych aktów wandalizmu mieszka w tej malej części bloku

Droga Karolo,

Nawet jeśli to nie był ich kolega, sprawiało to wrażenie imprezy która "poszła w złym kierunku". Mój post nie miał na celu oczerniania kogokolwiek. Niemniej jednak sugeruję nie robić ze wszystkich świętych, było tam pełno niepotrzebnych prowokacji (o których wspominali poprzednicy). Jeśli faktycznie mieliście z nim już problemy i zastraszał ludzi, są też inne sposoby rozwiązania sytuacji. Poruszenie na forum jest zrozumiałe. Obawiam się że nikt nie przywykł do takich akcji na własnym podwórku.

Karola23 pisze:Ja widzę ze ludzie na tym forum wola bronić jakiegoś niepoczytalnego imbecyla który tu nam takie schizmy urządza, doszukują się w wypowiedziach ludzi którzy maja racje i cos do powiedzenia jakiś niedociągnięć podknięć i nic więcej. Wolą filozofować zamiast działać w słusznej sprawie żeby żyło się przyjemnie i bezpieczniej. Standard typowe polskie zachowanie

Nikt go nie broni. Niemniej jednak w dalszym ciągu nie wiadomo co się stało.

Karola23 pisze:

Tak, monitoring pomoże. Chociażby w zbieraniu materiałów dowodowych na sąsiada który napastuje i uprzykrza życie innym mieszkańcom.
Nie rozumiem dlaczego się tak sprzeciwiać. Chodzi tylko o koszt?
Odnośnie Woli Justowskiej - jest kilka ciekawych ofert, na pewno coś znajdziesz. Dlaczego starasz się usilnie wszystkich obrażać skoro nikt nie obraża Ciebie? Dodatkowo wszystko wiesz i rozmawiałaś ze wszystkimi więc sugeruję opisanie całej sytuacji (z przecinkami i kropkami żeby łatwiej się czytało).
Nie widzę żadnej chołoty ani patologii mieszkającej w tym bloku ani sąsiadującymi blokami. Klatka w której mieszkam jest cicha i spokojna, w dodatku pełna dzieci o które rodzice mogą się najwyraźniej obawiać (wnioskując po feralnej nocy).

Arav

Postautor: Arav » 30 sty 2018, 15:06

Ja nie wiem po co Wam ten cały monitoring skoro macie Panią Karolinę.
Słyszałem, że cała Wola Justkowska oraz pół podkarpacia szykują już oferty dla Pani Karoliny żeby tylko zaszczyciła ich swoim czujnym okiem.

Karola23

Postautor: Karola23 » 30 sty 2018, 23:23

PijeJabole pisze:
Karola23 pisze:
PijeJabole pisze:Po raz kolejny jedni z sąsiadów zapewnili całemu dziedzińcowi pakiet rozrywek w postaci pijanego? kolegi? który usilnie chciał ich bić i dostać się do klatki. Zdaje się że to była ostatnia klatka w dużym budynku, parter.

Zabawa trwała dobre kilka godzin a oferowała następujące atrakcje:
- kopanie w szklane drzwi do klatki (od strony dziedzińca)
- rzucanie drewnianymi kołkami w elewację i drzwi
- darcie mordy
- przedrzeźnianie się
- uciekanie przed Policją

Pytanie brzmi, czy coś zostało uszkodzone?
to nie był ich kolega tylko mieszaniec bloku czemu wypisujesz takie bzdury nierozumiem jaki masz w tym cel rozmawiała i z policja i z tymi ludźmi z parteru on ich szykanowal juz od dłuższego czasu i był tez sprawca wszystkich innych aktów wandalizmu mieszka w tej malej części bloku

Droga Karolo,

Nawet jeśli to nie był ich kolega, sprawiało to wrażenie imprezy która "poszła w złym kierunku". Mój post nie miał na celu oczerniania kogokolwiek. Niemniej jednak sugeruję nie robić ze wszystkich świętych, było tam pełno niepotrzebnych prowokacji (o których wspominali poprzednicy). Jeśli faktycznie mieliście z nim już problemy i zastraszał ludzi, są też inne sposoby rozwiązania sytuacji. Poruszenie na forum jest zrozumiałe. Obawiam się że nikt nie przywykł do takich akcji na własnym podwórku.

Karola23 pisze:Ja widzę ze ludzie na tym forum wola bronić jakiegoś niepoczytalnego imbecyla który tu nam takie schizmy urządza, doszukują się w wypowiedziach ludzi którzy maja racje i cos do powiedzenia jakiś niedociągnięć podknięć i nic więcej. Wolą filozofować zamiast działać w słusznej sprawie żeby żyło się przyjemnie i bezpieczniej. Standard typowe polskie zachowanie

Nikt go nie broni. Niemniej jednak w dalszym ciągu nie wiadomo co się stało.

Karola23 pisze:

Tak, monitoring pomoże. Chociażby w zbieraniu materiałów dowodowych na sąsiada który napastuje i uprzykrza życie innym mieszkańcom.
Nie rozumiem dlaczego się tak sprzeciwiać. Chodzi tylko o koszt?
Odnośnie Woli Justowskiej - jest kilka ciekawych ofert, na pewno coś znajdziesz. Dlaczego starasz się usilnie wszystkich obrażać skoro nikt nie obraża Ciebie? Dodatkowo wszystko wiesz i rozmawiałaś ze wszystkimi więc sugeruję opisanie całej sytuacji (z przecinkami i kropkami żeby łatwiej się czytało).
Nie widzę żadnej chołoty ani patologii mieszkającej w tym bloku ani sąsiadującymi blokami. Klatka w której mieszkam jest cicha i spokojna, w dodatku pełna dzieci o które rodzice mogą się najwyraźniej obawiać (wnioskując po feralnej nocy).
ja nikogo nie obrazam tylko pisze jakie są fakty codziennie butelki po piwie przed klatkami i to nie tylko przed jedna brudno ma klatce ale nie przez to ze sprzątaczka nie sprzątanie tylko mieszkańcy nie potrafią dbać o porządek cale windy ulotek bo lepiej rzucić na ziemie ostatnio wszyscy wyrzucali choinki tak ze dywan z igieł przez wszystkie pietra się wił sąsiad jakiś kibol co tydzień stadionowe pieśni mi wyspiewuje do 4 w nocy i ta ostania jazda z tym wariatem na dziedzincu ja wiem swoje i nie będę się tłumaczyć nikomu z "przecinkami i kropkami" bo jeśli nie widzial ktoś co tam się stało to jakie może mieć teraz prawo do jakiejkolwiek dyskusji czy dywagacji.

Karola23

Postautor: Karola23 » 30 sty 2018, 23:35

sand pisze:
Karola23 pisze:

Nie widzę innego wyjścia jak sprzedać mieszkanie na Orlińskiego i przeprowadzić się na Wolę Justowską. Zapewniam, że znajdą się chętni do zamieszkania wśród hołoty z wymienionych części Polski. Być może po zamianie mieszkania na garaż i komórkę lokatorską na Woli Justowskiej zostanie Pani trochę pieniędzy na szkołę wieczorową, gdzie nauczy się Pani podstaw interpunkcji.
Bardzo wysoki poziom pokazałeś w swojej wypowiedzi gratuluje!!!!!!!! To luzne forum a nie wielki test z ortografii i interpunkcji i nie będziesz mnie tu poprawiał chłopku Wola to był tylko skrót myślowy którego jak mniam nie wychwyciles za wysokie progi wiem zenujące to forum szkoda słów jednak szkoda ze zgarnęli tego wariata z bronią w niedziele bo przydało by się żeby tu jednak zrobił porządek z takim odchyłami
Ostatnio zmieniony 31 sty 2018, 0:14 przez Karola23, łącznie zmieniany 1 raz.

Karola23

Postautor: Karola23 » 30 sty 2018, 23:42

Arav pisze:Ja nie wiem po co Wam ten cały monitoring skoro macie Panią Karolinę.
Słyszałem, że cała Wola Justkowska oraz pół podkarpacia szykują już oferty dla Pani Karoliny żeby tylko zaszczyciła ich swoim czujnym okiem.

Właśnie widać wysoki poziom dyskusji. No comends. Jakie osiedle takie forum. Bawcie się dobrze w swoim gronie. To było do przewidzenia zamiast walczyć z wandalizmem sami siebie tu pozabijacie, łapiąc się za słówka powodzenia

..

sand

Postautor: sand » 31 sty 2018, 0:13

Karola23 pisze:
sand pisze:
Karola23 pisze:Prosze daj mi jeden powód dlaczego monitoring w czymś nam pomoże? W marketach galeriach ulicach maja monitoring nie taki i co z tego gość ma czapkę kaptur nawet jeśli bedzie widać twarz na drugi dzień ślad po nim zaginie sprawa w sadzie umozenie itp. I oczywiście przecięte kable czy rozbity wizjer w kamerze na który będziemy znowu zbierać składki nie wspominając o tym ze pewnie bedzie na okrągło nie dzialal tak jak domofony w naszym cudownym przeklętym bloku jak się trafiło na taka chołote to nic się z tym nie zrobi żaden monitoring to bedzie tylko działać na psychikę ze niby ktoś nas chroni pseudo ochroni w rzeczywistości na ciągnięcie ludzi na kasę trzeba było iść mieszkać na wole justowska do apartamentów a nie w blokowisku gdzie jest zbieranina z całej polski olkusze Kielce Sandomierz tarnowy brzeska i wiele innych podkrakowskich wsi

Bardzo wysoki poziom pokazałeś w swojej wypowiedzi gratuluje!!!!!!!! To luzne forum a nie wielki test z ortografii i interpunkcji i nie będziesz mnie tu poprawiał chłopku

Nie zamierzam Pani poprawiac, szkoda na to mojego czasu. Licze ze zrobi to ktos za Pani pieniadze. Zareczam ze bedą to najlepiej zainwestowane pieniedze w Pani zyciu. Wola Justowska czeka;)

PijeJabole

Postautor: PijeJabole » 31 sty 2018, 1:38

Karola23 pisze:
Arav pisze:Ja nie wiem po co Wam ten cały monitoring skoro macie Panią Karolinę.

Właśnie widać wysoki poziom dyskusji. No comends. Jakie osiedle takie forum. Bawcie się dobrze w swoim gronie. To było do przewidzenia zamiast walczyć z wandalizmem sami siebie tu pozabijacie, łapiąc się za słówka powodzenia

..

Skisłem. Dziękuję, dobranoc.

Arav

Postautor: Arav » 31 sty 2018, 10:04

Karola23 pisze:

..

Zdaje się że kilka postów wyżej padła właśnie propozycja poprawy sytuacji (zamontowanie monitoringu) którą Pani wyśmiała. Gdyby był monitoring nie trzebaby teraz dochodzić co się stało tylko było by jasne bo możnaby sprawdzić zapis kamer i mieć potencjalne poważne argumenty żeby policja mogła zająć się sprawcą w należyty sposób. Niestety póki co trzeba polegać na nocnych podglądaniach z okien - zaspanych lokatorów. Jak widać po forum... jest kilka wersji przebiegu owej nocy. Kamery pozwoliłyby rozwiać wszelkie wątpliwości.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”