Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Maria

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków

Postautor: Maria » 13 lut 2018, 0:35

Tak, wiem to od pracownika Budimexu. Wyjaśniłam, że przecież najwyższy czas na konkretne informacje. Nie wiadomo, jak planować ferie z dziećmi itp.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 13 lut 2018, 9:39

", jeśli o 23 ktoś będzie wiercił dziury w ścianach, to będziemy my -" - a potem Pan GrzegorzDragon opisuje spotkanie nad ranem podpitych obcojęzycznych typów: viewtopic.php?f=72&t=2665&p=33161#p33161
I jak przyjdą prawdziwi włamywacze to nikt nie uzna tego za złe.

Po tym się poznaje... Dobrą dzielnice.

mop

Postautor: mop » 13 lut 2018, 9:42

Ekspresjah pisze:Tak, jeśli o 23 ktoś będzie wiercił dziury w ścianach, to będziemy my - mam nadzieję, że nie będę ostatnią osobą odbierającą mieszkanie, by wszystkim przeszkadzać ;)

Nie wierzę, że piszesz poważnie.

popi

Postautor: popi » 13 lut 2018, 15:20

Ekspresjah, z calym szacunkiem.. chyba nikt tutaj nie jest zbytnio zainteresowany szczegolami Twojego zycia osobistego oraz tym, co i gdzie kupujesz. To nie ten watek.

LilaVanila

Postautor: LilaVanila » 13 lut 2018, 17:01

Popi, nie mogłaś/eś tego lepiej ująć :D

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 13 lut 2018, 17:48

Szybciej byłoby zgłosić administratorowi, skoro post jest niezgodny z tematem wątku niż zwracać mi uwagę i specjalnie się w tym celu rejestrować :P
Ostatnio zmieniony 13 lut 2018, 23:21 przez Ekspresjah, łącznie zmieniany 3 razy.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 13 lut 2018, 17:52

mop pisze:
Ekspresjah pisze:Tak, jeśli o 23 ktoś będzie wiercił dziury w ścianach, to będziemy my - mam nadzieję, że nie będę ostatnią osobą odbierającą mieszkanie, by wszystkim przeszkadzać ;)

Nie wierzę, że piszesz poważnie.

Musisz skupić się na głębszym znaczeniu moich postów. Jeśli, dajmy na to, odbiorę mieszkanie 22 lutego, a 23 lutego będę je remontować w środku nocy, to czy naprawdę będzie to komuś przeszkadzało? A nawet jeśli, to jestem całkiem miłą osobą, nie mam rottweilera ani wiatrówki, chętnie porozmawiam z nowym sąsiadem. Nie martwcie się na zapas i nie bierzcie wszystkiego tak na serio, serio :)

eve

Postautor: eve » 13 lut 2018, 21:36

Ekspresjah - chodziło mi to, że możesz nie dostać kluczy przed 1 marca, a wtedy nie pomoże Ci ani super sprawny fachowiec, ani wcześniej zamówione materiały ;) (Równie dobrze możesz dostać klucze dopiero w połowie marca... )

A co do reszty - wrzucie nieco na luz ;)

skowronki

Postautor: skowronki » 14 lut 2018, 8:53

Kochani naprawdę bierzecie pod uwagę odbiór kluczy w połowie marca? No chyba po coś te terminy są w umowach wyznaczone, wiem że na odbiór do 20stego lutego są już nikłe szanse ale czy budimex nie powinien nas poinformować co się tak na prawdę dzieje i czemu odbiory nie są jeszcze ustalane? Jeśli się nic nie oddzywają równie dobrze 20.02 mamy prawo wszyscy przyjść pod blok i się domagać wpuszczenia nas do środka. Robią z nami co chcą,to jest jakaś porażka...

APR

Postautor: APR » 14 lut 2018, 9:11

skowronki pisze:Kochani naprawdę bierzecie pod uwagę odbiór kluczy w połowie marca? No chyba po coś te terminy są w umowach wyznaczone, wiem że na odbiór do 20stego lutego są już nikłe szanse ale czy budimex nie powinien nas poinformować co się tak na prawdę dzieje i czemu odbiory nie są jeszcze ustalane? Jeśli się nic nie oddzywają równie dobrze 20.02 mamy prawo wszyscy przyjść pod blok i się domagać wpuszczenia nas do środka. Robią z nami co chcą,to jest jakaś porażka...

Nawet jak nas wpuszczą to nie wierzcie w to że odbierzecie to mieszkanie za pierwszym razem. Chyba że chcecie się męczyć z usterkami sami.

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”