Plac zabaw na osiedlu Avia i jego podzielenie przez Budimex
Plac zabaw na osiedlu Avia i jego podzielenie przez Budimex
Czy orientuję się ktoś co się dzieje z placem zabaw? Dlaczego został on podzielony? Czy wiadomo jakie Budimex ma stanowisko w tej sprawie?
Re: Plac zabaw na osiedlu Avia i jego podzielenie przez Budimex
Z tego co mi wiadomo, to te działki, które zostały z placu zabaw na osiedlu Avia wydzielone, nie należą do Budimexu, tylko do miasta i nie mogą się dogadać odnośnie ich sprzedaży - stąd te dziwne płoty. Ale faktycznie wygląda to kiepsko, ktoś tu z czymś nieźle zawalił
Ciekawe jak to wyprostują, bo jakoś na pewno muszą. Może miasto będzie chciało coś wynegocjować, tylko co
Ja tam byłbym za tym, żeby np. zmalała tam ilość płotów 
Można to zobaczyć na planie osiedla Avia - to ten szary skośny pasek przebiegający przez plac zabaw. A drugi taki (z takim samym nieuregulowanym statusem) widać jak zaczyna się na wysokości Orlińskiego 5 - zaznaczono tylko fragment w górnej części pasa startowego.

Można to zobaczyć na planie osiedla Avia - to ten szary skośny pasek przebiegający przez plac zabaw. A drugi taki (z takim samym nieuregulowanym statusem) widać jak zaczyna się na wysokości Orlińskiego 5 - zaznaczono tylko fragment w górnej części pasa startowego.
A tu jest kilka zdjęć przedstawiających aktualny stan rzeczy na placu zabaw przynależącym do osiedla Avia. Wygląda to dosyć kiepsko, też mnie ciekawi czy uda się dogadać miastu i Budimexowi i na czym stanie
Gdyby miało zostać tak, jak jest, to raczej słabo by to wyglądało. Z drugiej strony tych płotów tam jest i tak zdecydowanie za dużo. Nie wiem co ludzie mają z tym, że jak się ogrodzi, to niby bardziej ekskluzywnie czy co 

Strasznie dziwnie zaczyna wyglądać sprawa z tą działką

no nie wygląda to dobrze.... ciekawe co oni tam kombinują 

Mnie sprzedawca BDX informował o sytuacji gdy dopinałem kwestie zakupu, jasno przekazał, i pokazał na planie PZT, która działka nie została jeszcze wykupiona przez BDX od miasta, jakoś mnie to nie ruszyło, tak czy owak smiało...niech miasto ta inwestuje i postawi np. karuzule, piaskownice lub trzepak.. 

Objazd już gotowy 

Objazd gotowy, a przejazd przez działkę już zamknięty.

Nie ogarniam tego co dzieje się akurat w tym miejscu
sytuacja tak z boku patrząc jak z komedii Sami Swoi z poczciwym Kargulem i Pawlakiem 

Ostatnio widziałm, że ogrodzenie dzielące plac zabaw znikneło - czy oznacza to wykup . działek przez naszego dewelopera?
Macie jakieś nowe informacje w tej sprawie?
Macie jakieś nowe informacje w tej sprawie?

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”