GAMERA64 napisał: "Jeżeli każdy na osiedlu podpisał akt notarialnym w którym występuje ten sam zapis o parkowaniu.... to każdy może dochodzić swoich praw jeżeli ten zapis zostanie złamany. Może jeszcze będziecie chcieli przegłosować, że akt notarialny traci swoją moc i wyrzucicie kogoś z mieszkania"
a już myślałem że poważnie podchodzisz do prawa.
nadal czekam na informacje od Ciebie co to jest akt notarialny.
jesteś właścicielem mieszkania na podstawie umowy sprzedaży , która dla nieruchomości przyjmuje szczególna formę - aktu notarialnego 9 ale w momencie sprzedaży nabywca żąda od Ciebie aktu notarialnego ( umowy sprzedaży ) czy wyciągu z księgi wieczystej?
co jest dla właściciela bardziej istotne? - umowa sprzedaży czy potwierdzenie prawa własności ?
skąd przypuszczenie że każdy ma identyczną umowę sprzedaży jak Ty?
ja uważam że każdy ma inną ( ale nie będę tego rozwijała bo nie o tym temat ).
i jeszcze jedno - jesteś członkiem każdej wspólnoty na os. Avia?
pytanie zadaje w związku z tym iż nie otrzymałem odpowiedzi odnośnie do pytani o co sąd spyta gamerę64 jak już wytoczy te swoje działa po łatwą forsę.
bez urazy , ktoś wcześniej napisał ze sprawa wzięła się z tego że grupa osób przepłaciła za garaż i chce narzucać swoje zapatrywania pozostałym ; czy większości - nie wiem ; o tym przekonamy się głosując za odpowiednimi uchwałami wspólnoty.
pozdrawiam
Bogdan
Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie
Re: Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie
Gdyby ktoś z Państwa jeszcze szukał miejsca naziemnego, to zapraszam: https://tinyurl.com/yav8ax44 Wystawiam faktury VAT.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2018, 12:57 przez TomekA1, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie
Na szczescie komuna juz w Polsce nie panuje - i wywlaszczenie kogokolwiek zeby zrobic ukosne czy jakies inne miejsca jest malo prawdopodobne
Parking osiedlowy by sie przydal ale nie na zasadzie Robin Hooda

Parking osiedlowy by sie przydal ale nie na zasadzie Robin Hooda
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”