Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Bogdan

Re: Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie

Postautor: Bogdan » 22 gru 2017, 15:44

GAMERA64 napisał: "Jeżeli każdy na osiedlu podpisał akt notarialnym w którym występuje ten sam zapis o parkowaniu.... to każdy może dochodzić swoich praw jeżeli ten zapis zostanie złamany. Może jeszcze będziecie chcieli przegłosować, że akt notarialny traci swoją moc i wyrzucicie kogoś z mieszkania"
a już myślałem że poważnie podchodzisz do prawa.
nadal czekam na informacje od Ciebie co to jest akt notarialny.
jesteś właścicielem mieszkania na podstawie umowy sprzedaży , która dla nieruchomości przyjmuje szczególna formę - aktu notarialnego 9 ale w momencie sprzedaży nabywca żąda od Ciebie aktu notarialnego ( umowy sprzedaży ) czy wyciągu z księgi wieczystej?
co jest dla właściciela bardziej istotne? - umowa sprzedaży czy potwierdzenie prawa własności ?
skąd przypuszczenie że każdy ma identyczną umowę sprzedaży jak Ty?
ja uważam że każdy ma inną ( ale nie będę tego rozwijała bo nie o tym temat ).
i jeszcze jedno - jesteś członkiem każdej wspólnoty na os. Avia?
pytanie zadaje w związku z tym iż nie otrzymałem odpowiedzi odnośnie do pytani o co sąd spyta gamerę64 jak już wytoczy te swoje działa po łatwą forsę.
bez urazy , ktoś wcześniej napisał ze sprawa wzięła się z tego że grupa osób przepłaciła za garaż i chce narzucać swoje zapatrywania pozostałym ; czy większości - nie wiem ; o tym przekonamy się głosując za odpowiednimi uchwałami wspólnoty.
pozdrawiam
Bogdan

TomekA1

Postautor: TomekA1 » 05 mar 2018, 10:40

Gdyby ktoś z Państwa jeszcze szukał miejsca naziemnego, to zapraszam: https://tinyurl.com/yav8ax44 Wystawiam faktury VAT.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2018, 12:57 przez TomekA1, łącznie zmieniany 1 raz.

Selassie

Postautor: Selassie » 05 mar 2018, 13:36

Na szczescie komuna juz w Polsce nie panuje - i wywlaszczenie kogokolwiek zeby zrobic ukosne czy jakies inne miejsca jest malo prawdopodobne :lol: :lol:

Parking osiedlowy by sie przydal ale nie na zasadzie Robin Hooda

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”