kuba2 pisze:Zastanawiam sie czy nie jest dokładnie odwrotnie z tą strefą. Mianowicie czy czasem nie wprowadzenie jej nie okaże się strzałem w stopę.
Dlaczego? Otóż wspólnoty dookoła wprowadzają strefy. I np nasi sąsiedzi z Orl8 i Orl6 mają na drodze pomiędzy ich budynkami porządek, a dzięki braku strefy u nas, nie mają żadnej potrzeby, żeby samochody parkować na nowobudowanych miejscach. Mogą zupełnie legalnie parkować przy naszym budynku - tak więc te 10 dodatkowych miejsc nie będzie dla nas. Ja boję się nie o te 10 miejsc, ale o to, że w obrębie tej drogi wewnętrznej możemy mieć totalny chaos do którego ani sm ani policja nie przyjedzie.
Problem odwiedzającej rodziny nie jest duży, u mnie wiedzą jaka jest sytuacja i stają po prostu dalej. Aż tak często ci goście nie przyjeżdżają.
Ale fajnie było by pogadać na argumenty bo do tej pory dyskusja na ten temat sprowadza się jedynie do tego, że właściciele miejsc postojowych są za, pozostali - większość są przeciw i po temacie.
Mysle ze najlepszym argumentem za wprowadzeniem strefy jest porzadek przy O8 i O6. A zdjecie podane przez autora tematu pokazuje, ze nie doroslismy jako spoleczenstwo do wolnosci - i nie mozemy sobie wedlug mnie pozwolic na brak narzedzi do walki z taka umyslowa patologia.