Postautor: Bogdan » 16 kwie 2018, 15:36
Mili Państwo.
smierchejterom napisał tak:
Skąd fałszywa informacja o 11 cm? skąd informacja o wysokościach? Na avi i o wysokość nie jest wszędzie taka sama. Wymagania akustyczne dla mieszkań spełnia 20cm żelbetu i 2cm styropianu. Strzałka ugięcia to nie jedyne co się ze stropem dzieje. Nie wysnułeś wniosku że podczas szalowania stropu ktoś mógł reper wysokościowy o centymetr podbić? Nie bo to nie uderzałoby w budimex.
Generalnie uważałbym na bogdana, jego hobby to szczucie ludzi na forum i ściąganie na siebie uwagi. Zacznij wyglądać i zachowywać się jak normalny człowiek to może ktoś zwróci, na prawdę nie wiele potrzeba. Typek ma dwa mieszkania na wynajem a najwięcej ma do powiedzenia w kwestii parkowania. To świadczy o człowieku.
Moja reakcja jest następująca - bądź tak dobry(a) i napisz mi maila z żalami którymi opluwasz moją osobę nie mając ku temu podstaw. czekam do soboty dnia 21.04.2018. , po tej dacie podejmę kroki by Cie odnaleźć i dokonać pogłębionej analizy Twojej nienawiści.
co do meritum - odpowiadam:
1. uważałem i nadal uważam iż poziom budownictwa prezentowany przez Budimex jest przynajmniej na przyzwoitym poziomie ( możesz poszukać moich wcześniejszych wpisów z których to wynika ; trzeba tylko rozumieć znaczenie słów )
2. nie znaczy to jednak iż bezkrytycznie będę przyjmował z dobrodziejstwem inwentarza wsadzane mi bałagi ze strony pracowników Budimexu zajmujących się obsługą klienta.
3. fałszywa informacja odnoś nie do 11 cm warstwy posadzki wzięła się z projektu budynku ( a przekrój ten otrzymałem od pracowników BDX )
4. podczas odbioru mieszkania w dniu 06.04.2018. roztrząsaliśmy ten temat z inspektorem nadzoru ( twierdził że brakuje w mojej interpretacji rysunku warstwy podłogi obliczonej na 2 cm ) ; by uciąć tą kwestię poprosiłem przed odbiorem o udostępnienie szczegółu warstw posadzki i czekam.
5. strop w budynku ma grubość 22 cm i być może spełnia wymagania izolacyjności akustycznej , tyle tylko że nie tylko mnie ale i innym ( podejrzewam że wszystkim mieszkańcom osiedla ich nie udostępniono ). wpłyń na swoich mocodawców , niech uspokoją ludzi którzy uważają że izolacyjność akustyczna jest marna .
6. nie mogę zgodzić się z błędem w poziomowaniu stropów , gdyż zapytałem o to wcześniej ( przed odbiorem ) i uzyskałem odpowiedź że nie było problemów z wysokościami - a jeszcze nie doszedłem do etapu sprawdzenia poziomu okien. wszystko przed nami.
7. mylisz się przypisując mi takie nie chlubne hobby i coś musimy w tej sprawie zrobić ; jeżeli nie wiesz - patrz na początek posta - zegar tyka
8. NAPRAWDĘ piszemy razem , nie osobno - nie wierzysz - sprawdź w słowniku poprawnej polszczyzny
9. nie zrozumiałem ( być może w swej zapalczywości Ty również ; co wspólnego mają ze sobą ilość mieszkań i wypowiadane zdanie nt. parkowania. jest faktem iż nie mieszkam na osiedlu ; ale jak będę chciał przyjechać swoim złomem i zaparkować przez 0,5 godziny to nie mam ochoty by wszyscy "garażowcy" i "postojowcy" mi dokuczali. stąd cały czas , w każdej wypowiedzi opowiadam się za "drogami wewnętrznymi" na osiedlu. jeżeli wspólnota przegłosuje strefę zamieszkania to nadal jak będę miał kaprys przyjechać swoim złomem to to uczynię; właśnie po to by dać satysfakcję "smiercihejterom" że nie pomylił się w ocenie mojej osoby. ale na razie czekam do soboty na maila.
pozdrawiam
Bogdan