Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
RaceX

Re: Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Postautor: RaceX » 03 sie 2018, 14:52

mike_ pisze:I dlatego jak ktoś widzi źle zaparkowany samochód to od razu na Straż Miejską albo Policję należy dzwonić. ;)

Póki na Avii nie ma strefy zamieszkania to jest wolna amerykanka. Wszystko byłoby ok, gdyby ludzie nie przeginali z parkowaniem na zakrętach, przejściach dla pieszych i trawnikach. Teraz wszędzie wprowadzana jest strefa mieszkańca i ludzie parkujący z głową też dostaną po głowie. Takie życie, ale nauczyłem się, że dla małej ilości Polaków wystarczy znak, dla pozostałych trzeba WYJE**Ć mur z zasiekami, żeby gdzieś nie zaparkowali.

mmm123

Postautor: mmm123 » 18 sie 2018, 19:45

mmm123 pisze:To pokazuje politykę Budimexu... miejsca za Lewiatanem puste, a mieszkańcy nie mają możliwości kupna miejsca parkingowego i dziwić się że parkują jak popadnie...
To pokazuje też ze współczynnik 0,67 to fikcja.

Dokładnie. Ale nie dotyczy to tylko miejsc za Lewiatanem. Za calym blokiem Orlinskiego 1 jest mnóstwo miejsc dziewiczych. Łatwo to zauważyć, bo na ogromnej liczbie miejsc farba jest nienaruszona, a tam gdzie parkują samochody farba jest zjechana. Co to k...rwa ma znaczyć?!

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 20 sie 2018, 16:46

mmm123 pisze:
mmm123 pisze:To pokazuje politykę Budimexu... miejsca za Lewiatanem puste, a mieszkańcy nie mają możliwości kupna miejsca parkingowego i dziwić się że parkują jak popadnie...

Dokładnie. Ale nie dotyczy to tylko miejsc za Lewiatanem. Za calym blokiem Orlinskiego 1 jest mnóstwo miejsc dziewiczych. Łatwo to zauważyć, bo na ogromnej liczbie miejsc farba jest nienaruszona, a tam gdzie parkują samochody farba jest zjechana. Co to k...rwa ma znaczyć?!

Zadawałeś to pytanie już wyżej i dostałeś odpowiedź :)

1) Dużo osób kupiło miejsce parkingowe wraz z mieszkaniem, mimo iż nie posiadają samochodu(np. ja) ... więc miejsca stoją puste.
2) Mieszkania na wynajem nabywano zazwyczaj wraz z miejscami postojowymi, a osoby mieszkanie wynajmujące mogą nie posiadać samochodu ... więc miejsca stoją puste.
3) Część osób, które kupiły mieszkania z miejscami postojowymi jeszcze się nie wprowadziła(chociaż takich osób jest już aktualnie niewiele) ... więc miejsca stoją puste.

Wszystkie miejsca się sprzedały w przeciągu kilku godzin od uruchomiania sprzedaży i to po zawyżonej cenie (od rana stała kolejka do biura BDX). Czego tutaj nie rozumieć? Dostrzegasz jakieś teorie spiskowe? ;) BDX nie sprzedał z jakiegoś powodu miejsc po zawyżonej o 20% cenie, mimo iż byli na nie chętni?

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 21 sie 2018, 10:53

Podziwiam za spokój który zachowałeś tłumacząc podstawy prawa własności mentalnemu socjaliście.
Szacuneczek ;).

mmm123

Postautor: mmm123 » 21 sie 2018, 11:16

Fedaykin pisze:
mmm123 pisze:

Zadawałeś to pytanie już wyżej i dostałeś odpowiedź :)

1) Dużo osób kupiło miejsce parkingowe wraz z mieszkaniem, mimo iż nie posiadają samochodu(np. ja) ... więc miejsca stoją puste.
2) Mieszkania na wynajem nabywano zazwyczaj wraz z miejscami postojowymi, a osoby mieszkanie wynajmujące mogą nie posiadać samochodu ... więc miejsca stoją puste.
3) Część osób, które kupiły mieszkania z miejscami postojowymi jeszcze się nie wprowadziła(chociaż takich osób jest już aktualnie niewiele) ... więc miejsca stoją puste.

Wszystkie miejsca się sprzedały w przeciągu kilku godzin od uruchomiania sprzedaży i to po zawyżonej cenie (od rana stała kolejka do biura BDX). Czego tutaj nie rozumieć? Dostrzegasz jakieś teorie spiskowe? ;) BDX nie sprzedał z jakiegoś powodu miejsc po zawyżonej o 20% cenie, mimo iż byli na nie chętni?

Tylko powstał w ten sposób niezły efekt: ci co chcieliby kupić i parkować tam nie mogą i parkują gdzie popadnie... za to sporo osób kupiło i nie parkuje, ale mają miejsce postojowe. Ch..j z tym, że nie mają samochodu, ale mają miejsce.

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 21 sie 2018, 11:33

mmm123 pisze:(...) mają miejsce postojowe. Ch..j z tym, że nie mają samochodu, ale mają miejsce.

Brawo, nareszcie załapałeś.
Mam w domu Playstation i czasami miesiącami go nie włączam. Mimo to mam w dupie, że sąsiad nie ma na czym grać.
Paniał?

mop

Postautor: mop » 21 sie 2018, 11:34

Lol, zabronisz im? Kupili to mają. Wrzuć ogłoszenie, że odkupisz albo wynajmiesz to może się znajdzie coś.

mmm123

Postautor: mmm123 » 21 sie 2018, 13:07

mop pisze:Lol, zabronisz im? Kupili to mają. Wrzuć ogłoszenie, że odkupisz albo wynajmiesz to może się znajdzie coś.

Ja akurat mam miejsce parkingowe. Natomiast goście mają problem z zaparkowaniem. Na forum wyraziłem swoje krytyczne zdanie osiedlu- mam prawo. Nie wszyscy mieli możliwość zakupu miejsca, okazało się, że sporo osób kupiło i nie korzysta, a ci co chcieliby kupić i korzystać nie mogą. To nie jest normalne i tyle.

Awatar użytkownika
Wściekły Wąż

Postautor: Wściekły Wąż » 21 sie 2018, 13:42

mmm123 pisze:
mop pisze:Lol, zabronisz im? Kupili to mają. Wrzuć ogłoszenie, że odkupisz albo wynajmiesz to może się znajdzie coś.

Ja akurat mam miejsce parkingowe. Natomiast goście mają problem z zaparkowaniem. Na forum wyraziłem swoje krytyczne zdanie osiedlu- mam prawo. Nie wszyscy mieli możliwość zakupu miejsca, okazało się, że sporo osób kupiło i nie korzysta, a ci co chcieliby kupić i korzystać nie mogą. To nie jest normalne i tyle.

To co piszesz nie jest normalne. I tyle. Baw się w socjalizm gdzie indziej.

gucio

Postautor: gucio » 21 sie 2018, 13:55

mmm123 pisze:

Skoro masz miejsce parkingowe to po się denerwujesz ?
Co Cię goście obchodzą , jak będą chcieli do Ciebie tak często przyjeżdżać to niech sobie kupią miejsce. Ja jak do kogoś jadę w odwiedziny to NIKt mi nie szuka miejsca tylko muszę sam sobie radzić . . .

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”