Wentylacja i jej działanie w bloku - Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Daniel.N

Wentylacja i jej działanie w bloku - Avia 7

Postautor: Daniel.N » 12 paź 2018, 22:49

Witam
Od chyba wczoraj słyszę w wentylacji dźwięk silniczka
Włączyli wyciąg w budynku? Bo ewidentnie zasysa powietrze też tak macie?

APR

Re: Wentylacja i jej działanie w bloku - Avia 7

Postautor: APR » 13 paź 2018, 21:00

Witam. Zgłaszałem im że wentylacja słabo działa jakiś czas temu. Łazienka parowała strasznie, w ogóle nie czuć było że powietrze jest zasysane. Teraz poprawili ale niestety kosztem akustyki. Ja na C/10p to słyszę ale nie jest to dźwięk irytujący.
Mam też wrażenie że na klatce na piętrze wreszcie pojawiło się powietrze i zniknął straszny zaduch.
Pozdrawiam

raffi

Postautor: raffi » 15 paź 2018, 8:09

Rozmawialem z konserwatorem wymieniali lub czyscili filtry dlatego jest teraz lepszy ciag.
Podczas wykonczen mieszkan nie wszyscy zabezpieczali kratki wentylacyjne wiec filtry sie zapchaly pylem.

twardowsky

Postautor: twardowsky » 10 lis 2018, 17:35

Działa Wam dalej wentylacja? U mnie jakby nagle z dnia na dzień kompletnie przestała... czyżby była uruchamiana tylko raz w roku, na czas kontroli, a później już wyłączana spowrotem??? Odrazu czuć olbrzymią różnicę, jak powietrze „stoi” w mieszkaniu

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”