Proponuję przesłać ofertę do następujących zarządców nieruchomości:
- ZZN
- MGM
Z tego co można tutaj przeczytać na forum najwięcej pozytywnych opinii posiadają powyższe firmy.
Polecam także przejść się do Avii 3 (ZZN), zobaczyć czyste klatki i dziedziniec (akurat o tej porze roku tego nie widać ale jest bardziej zadbany). Dodatkowo ich portal do zarządzania jest o wiele bardziej rozbudowany i przyjazny dla użytkownika (przejrzyste zgłaszanie usterek i głosowanie uchwał), nasz dla porównania wygląda jakby napisał gimnazjalista.
Avia 4 (MGM)
Ja osobiście jestem zadowolony głównie z uwagi na bardzo szybki kontakt (z którego skorzystałem już kilkakrotnie, zarówno zaraz po zmianie zarządcy jak również przy ustaleniu nowych zaliczek za media). Pani Maria, na maile odpisuje bardzo szybko, niejednokrotnie poza normalnymi godzinami "urzędowania". Co do opłat... koszty utrzymania mieszkania, garażu i schowka od czasu gdy zmienił się zarządca budynku zmalały już dwukrotnie. Za czasów Barbakanu płaciłem za wszystko ponad 740 złotych. Obecnie przy niezmienionych zaliczkach płacę za wszystko 500 złotych bez kilku groszy. Nie analizowałem co było powodem pierwszej obniżki (około 140zł mniej) ale druga obniżka spowodowana była zmianą naliczenia opłat za garaż i schowek (około 100zł mniej). To wszystko sprawia, że jestem na chwilę obecną zadowolony. Zobaczymy czy takie samo zadowolenie będzie mi towarzyszyło przez następne lata.
Czy macie jeszcze jakieś propozycje ?