Ograniczenie dostępu do hali garażowej dla właścicieli miejsc postojowych i komórek - Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
xksisnki

Re: Ograniczenie dostępu do hali garażowej dla właścicieli miejsc postojowych i komórek - Avia 5

Postautor: xksisnki » 19 lis 2018, 20:36

OK, w takim razie należy przesłać zapytania ofertowe do firm zarządzających nieruchomościami. Podobny temat już istnieje w dziale Avia 3 -> Zmiana zarządcy bloku - Avia 3

Proponuję przesłać ofertę do następujących zarządców nieruchomości:

- ZZN
- MGM

Z tego co można tutaj przeczytać na forum najwięcej pozytywnych opinii posiadają powyższe firmy.

Polecam także przejść się do Avii 3 (ZZN), zobaczyć czyste klatki i dziedziniec (akurat o tej porze roku tego nie widać ale jest bardziej zadbany). Dodatkowo ich portal do zarządzania jest o wiele bardziej rozbudowany i przyjazny dla użytkownika (przejrzyste zgłaszanie usterek i głosowanie uchwał), nasz dla porównania wygląda jakby napisał gimnazjalista.

Avia 4 (MGM)
Ja osobiście jestem zadowolony głównie z uwagi na bardzo szybki kontakt (z którego skorzystałem już kilkakrotnie, zarówno zaraz po zmianie zarządcy jak również przy ustaleniu nowych zaliczek za media). Pani Maria, na maile odpisuje bardzo szybko, niejednokrotnie poza normalnymi godzinami "urzędowania". Co do opłat... koszty utrzymania mieszkania, garażu i schowka od czasu gdy zmienił się zarządca budynku zmalały już dwukrotnie. Za czasów Barbakanu płaciłem za wszystko ponad 740 złotych. Obecnie przy niezmienionych zaliczkach płacę za wszystko 500 złotych bez kilku groszy. Nie analizowałem co było powodem pierwszej obniżki (około 140zł mniej) ale druga obniżka spowodowana była zmianą naliczenia opłat za garaż i schowek (około 100zł mniej). To wszystko sprawia, że jestem na chwilę obecną zadowolony. Zobaczymy czy takie samo zadowolenie będzie mi towarzyszyło przez następne lata.

Czy macie jeszcze jakieś propozycje ?

Rafalkrk

Re: Ograniczenie dostępu do hali garażowej dla właścicieli miejsc postojowych i komórek - Avia 5

Postautor: Rafalkrk » 20 lis 2018, 15:21

Przydałby się ktoś „ogarniety” żeby się tym zajac, myśle ze dużo osób chciało by płacić mniej

malami

Postautor: malami » 21 lis 2018, 19:16

A ktoś kto zgłosił się jako przedstawiciel z klatki może byłby zainteresowany? Na zebraniu było widać kilka naprawdę sensownych osób które zabierały głos i myślę że zrobiłyby to dobrze

zanba

Postautor: zanba » 22 lis 2018, 19:48

Administracja ze wszystkim zwleka i niezależy im na tym żebyśmy płacili mniej, a mieszkańcy nie są zainteresowani głosowaniami i zebraniami. Inne bloki potrafią się zmobilizować a u nas jest problem. Mamy wybraną Radę mieszkańców, może ktoś jest tu na forum z Rady? Może warto zrobić zebranie mieszkańców i ustalić wspólne stanowisko?

MP2017

Postautor: MP2017 » 28 lis 2018, 18:16

Mogę polecić Redutę Nieruchomości. Miesięczny koszt utrzymania miejsca postojowego w garażu podziemnym na osiedlu obok naszego wynosi 28 zł.
Podpytam jeszcze znajomych o opinie etc., ponieważ zarządzają budynkiem w którym mieszkają.

Rafalkrk

Postautor: Rafalkrk » 30 lis 2018, 9:57

Super by było. Niech pan popyta tam co i jak

perelka_44

Postautor: perelka_44 » 30 lis 2018, 11:03

Rafalkrk pisze:Zróbmy coś z tym!! Tylko znając podejście zarządcy to będzie to trwać rok.

I oto kolejny przykład na opieszałość zarządcy nieruchomości. Rozmawiając z sąsiadami, takich opinii pojawia się coraz więcej! Brak reakcji ze strony administratorów naszego bloku!

perelka_44

Postautor: perelka_44 » 30 lis 2018, 11:05

zanba pisze:Administracja ze wszystkim zwleka i niezależy im na tym żebyśmy płacili mniej, a mieszkańcy nie są zainteresowani głosowaniami i zebraniami. Inne bloki potrafią się zmobilizować a u nas jest problem. Mamy wybraną Radę mieszkańców, może ktoś jest tu na forum z Rady? Może warto zrobić zebranie mieszkańców i ustalić wspólne stanowisko?

Jestem absolutnie ZA! Sama chętnie przyłączę się do agitacji i przekonania mieszkańców o zmianę administratorów naszego bloku!

zanba

Postautor: zanba » 30 lis 2018, 13:21

Koniecznie musimy działać. Bardzo chętnie pomogę. Może jakieś zabranie mieszkańców zorganizujemy?

perelka_44

Postautor: perelka_44 » 30 lis 2018, 15:57

Zebranie jest dobrym pomysłem, tylko jak skutecznie dotrzeć do właścicieli mieszkań, którzy nie uczestniczą w tych zebrania. Niestety znaczna część mieszkań jest wynajmowana i osób tam mieszkających takie tematy nie interesują. Obawiam się, że jedynym sposobem żeby osiągnąć cel, jest bezpośredni kontakt z właścicielami mieszkań.

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”