Problem z działaniem wentylacji / niedziałająca / niewydolna wentylacja - Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
JacekSky

Problem z działaniem wentylacji / niedziałająca / niewydolna wentylacja - Orlińskiego 12

Postautor: JacekSky » 11 gru 2018, 21:59

Hej,

Ja mam natomiast zupełnie inny problem...
Zarówno w kuchni jak i w łazience moja wentylacja nie wciąga powietrza, co powoduje zerowy wyciąganie powietrza z łazienki i wszytko wylatuje na całe mieszkanie. O wentylacji szkoda gadać bo musibyc cały czas zasłonięte wystarczy że ktoś zacznie gotować w bloku wszytko wpada mi do mieszkania...

Próbowałem z otwartymi oknami wszędzie żeby sprawdzić czy ciąg się zmieni i wentylacja zacznie wciągać powietrze a jest zupełnie odwrotnie nasila się jeszcze bardziej i z wentylacji normalnie wieje....

Dajcie znać czy ktoś może tak ma i czy jakoś sobie z tym poradził.
Pozdrów,
Jacek

pabistp

Re: Problem z działaniem wentylacji / niedziałająca / niewydolna wentylacja - Orlińskiego 12

Postautor: pabistp » 12 gru 2018, 11:50

Ja mam taki problem, że parują mi strasznie okna. Odkąd się ochłodziło mam zaparowane na wys ok 10cm od dolnej ramy, a wręcz wykroplona woda, która spływa mi na parapety.
Coś mi się wydaje, czytając wszystkie wpisy, że nasza wentylacja jest niewydolna.
Orientujecie się, czy po remontach wentylatory były czyszczone?

sam.slater

Re: Problem z działaniem wentylacji / niedziałająca / niewydolna wentylacja - Orlińskiego 12

Postautor: sam.slater » 12 gru 2018, 12:09

Ja miałem taki problem, zgłosiłem zarządcy i naprawili. Spalił się jakiś moduł sterujący pracą wentylatora.

Arkantos

Postautor: Arkantos » 12 gru 2018, 20:02

A czy mogę prosić o więcej informacji odnośnie tego modułu? On gdzieś się znajduje w mieszkaniu? (mam ten sam problem z zaparowanymi oknami)
Pozdrawiam

toolpusher

Postautor: toolpusher » 19 gru 2018, 3:04

To raczej chodzi o wentylator wyciągowy znajdujący się na dachu budynku.

sam.slater

Postautor: sam.slater » 19 gru 2018, 7:54

Dokładnie, zepsuty był element na dachu przy wentylatorze lub sterowniku. Zgłoś problem do zarządcy, powinien się tym zająć.

Arav

Postautor: Arav » 09 sty 2019, 0:19

Czy tylko u mnie dzisiaj wentylacja działa jakoś głośniej i strasznie z niej śmierdzi w łazience?

tywin

Postautor: tywin » 09 sty 2019, 1:11

U mnie nie śmierdzi, ale chodzi glosno i ciagnie jak odkurzacz.

bartes

Postautor: bartes » 09 sty 2019, 10:12

Od wczoraj od okolic południa wentylacja działa zdecydowanie mocniej. Śmierdzieć nie powinno, wręcz przeciwnie skoro wyciąg jest o wiele większy niż normalnie. Wszystko byłoby spoko bo przy takim wyciągu w łazience zupełnie para nie osiada ale jednak głośny dźwięk jest trochę irytujący.

kasiak

Postautor: kasiak » 09 sty 2019, 13:09

Rozmawiałam z zarządcą mamy zapłacić teraz czynsz w dotychczasowej wysokości, a odliczą to w lutym.

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”