Hej,
Ja mam natomiast zupełnie inny problem...
Zarówno w kuchni jak i w łazience moja wentylacja nie wciąga powietrza, co powoduje zerowy wyciąganie powietrza z łazienki i wszytko wylatuje na całe mieszkanie. O wentylacji szkoda gadać bo musibyc cały czas zasłonięte wystarczy że ktoś zacznie gotować w bloku wszytko wpada mi do mieszkania...
Próbowałem z otwartymi oknami wszędzie żeby sprawdzić czy ciąg się zmieni i wentylacja zacznie wciągać powietrze a jest zupełnie odwrotnie nasila się jeszcze bardziej i z wentylacji normalnie wieje....
Dajcie znać czy ktoś może tak ma i czy jakoś sobie z tym poradził.
Pozdrów,
Jacek
Problem z działaniem wentylacji / niedziałająca / niewydolna wentylacja - Orlińskiego 12
Re: Problem z działaniem wentylacji / niedziałająca / niewydolna wentylacja - Orlińskiego 12
Ja mam taki problem, że parują mi strasznie okna. Odkąd się ochłodziło mam zaparowane na wys ok 10cm od dolnej ramy, a wręcz wykroplona woda, która spływa mi na parapety.
Coś mi się wydaje, czytając wszystkie wpisy, że nasza wentylacja jest niewydolna.
Orientujecie się, czy po remontach wentylatory były czyszczone?
Coś mi się wydaje, czytając wszystkie wpisy, że nasza wentylacja jest niewydolna.
Orientujecie się, czy po remontach wentylatory były czyszczone?
-
Re: Problem z działaniem wentylacji / niedziałająca / niewydolna wentylacja - Orlińskiego 12
Ja miałem taki problem, zgłosiłem zarządcy i naprawili. Spalił się jakiś moduł sterujący pracą wentylatora.
A czy mogę prosić o więcej informacji odnośnie tego modułu? On gdzieś się znajduje w mieszkaniu? (mam ten sam problem z zaparowanymi oknami)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
To raczej chodzi o wentylator wyciągowy znajdujący się na dachu budynku.
-
Dokładnie, zepsuty był element na dachu przy wentylatorze lub sterowniku. Zgłoś problem do zarządcy, powinien się tym zająć.
Czy tylko u mnie dzisiaj wentylacja działa jakoś głośniej i strasznie z niej śmierdzi w łazience?
U mnie nie śmierdzi, ale chodzi glosno i ciagnie jak odkurzacz.
Od wczoraj od okolic południa wentylacja działa zdecydowanie mocniej. Śmierdzieć nie powinno, wręcz przeciwnie skoro wyciąg jest o wiele większy niż normalnie. Wszystko byłoby spoko bo przy takim wyciągu w łazience zupełnie para nie osiada ale jednak głośny dźwięk jest trochę irytujący.
Rozmawiałam z zarządcą mamy zapłacić teraz czynsz w dotychczasowej wysokości, a odliczą to w lutym.
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”