D89 pisze:Naprawdę nie na darmo zagadnienia takie jak medycyna, prawo albo inżyniera ruchu są wykładane na wyższych uczelniach na wieloletnich kursach. Dlaczego ciągle każdy chłopo-korpo-robotnik z ulicy uważa że on wie lepiej i jego pomysł uzdrowi sytuację, a ludzie zarządzający ruchem w milionowym mieście to durnie bez kwalifikacji?
Inżynierowie ruchu w Krakowie niestety są niekompetentni i tak CI powie każdy. Wyznacznikiem tego jest wolne, niewygodne i drogie poruszanie się po mieście bez względu na to czy jezdzisz samochodem, rowerem, KM (czy nawet stosował kombinację tych środków).
Akurat, tak się składa że jestem po krakowskiej "Lądówce" i wiem jak to wygląda od zaplecza :p. Uwierz mi że osoby kończące jakiekolwiek studia (nawet medycynę) nie są obdarowani jakąś "boską wiedzą i umiejętnościmi"

Skończysz to zobaczysz jak to wygląda
D89 pisze:Poza tym ta ulica prowadziłaby kompletnie znikąd do nikąd, z jedenej zakorkowanej ulicy w miejsce gdzie zupełnie nie ma gdzie się włączyć i rozprowadzić ruchu.
iti pisze:A jakbyś chciał przekonać kierowców, żeby nie skracali sobie drogi i nie omijali korka na Bora-Komorowskiego, jadąc od ul. Młyńskiej do ul. Stella-Sawickiego? Ja nie bardzo widzę taki sposób, a pokusa byłaby na pewno duża.
Co do łącznika to nie zrozumiałeś mnie D89 kompletnie. Ulica by się kończyła na pełnych skrzyżowaniach więc nie wiem skąd u CIebie te problemy z włączeniem i rozprowadzeniem ruchu. Z jednej strony piszecie że łącznik będzie zbyt atrakcyjną alternatywą dla Bora-Komorowskiego i stanie w korkach, a z drugiej, że będzie z nikąd do nikąd i nie będzie można nawet do niego dojechać. Zdecydujcie się Panowie - wybierzcie którąś z tych 2 wersji, bo nie mogę podać argumentów.
Ulica będzie w sam raz: nie za bardzo ruchliwa, ale też nie będzie z nikąd do nikąd ( zbyt mało popularna, nieuczęszczana)

D89 pisze: Możesz się nie zgadzać z prawem powszechnego ciążenia, co nie zmienia faktu że ono obowiązuje. Twoja niezgoda świadczy tylko i wyłącznie o Tobie.
O czym ty chłopie piszesz? Nie dyskutujemy tu o fizyce tylko o infrastrukturze drogowej!