[Bud. B] Alarm zadymienia w garażu podziemnym / problemy z wentylacją - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku B Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Rafał II p.

[Bud. B] Alarm zadymienia w garażu podziemnym / problemy z wentylacją - Centralna Park

Postautor: Rafał II p. » 03 lut 2019, 16:50

Witam,
Postanowiłem założyć nowy temat, ponieważ wczoraj, w nocy, wyjeżdżając z garażu włączył się alarm zadymienia!!!
Pragnę zauważyć, że poza mną nie było nikogo, a mój samochód nie wali z rury jak lokomotywa.
W tej sytuacji przypuszczam, że może być jakiś problem z wentylacja. Hmmm, co będzie jak w jednym momencie ruszy kilkanaście samochód???
Proszę, zwróćcie na to uwagę, jeżeli takie sytuacje będą się powtarzać, to trzeba będzie coś z tym zrobić.

merlot

Re: [Bud. B] Alarm zadymienia w garażu podziemnym / problemy z wentylacją - Centralna Park

Postautor: merlot » 03 lut 2019, 22:03

Rafał II p. pisze:W tej sytuacji przypuszczam, że może być jakiś problem z wentylacja. Hmmm, co będzie jak w jednym momencie ruszy kilkanaście samochód???
Proszę, zwróćcie na to uwagę, jeżeli takie sytuacje będą się powtarzać, to trzeba będzie coś z tym zrobić.

Problem jest albo z wentylacją, albo z czujnikami zadymienia.

Pegaso

Re: [Bud. B] Alarm zadymienia w garażu podziemnym / problemy z wentylacją - Centralna Park

Postautor: Pegaso » 12 mar 2019, 15:52

Kiedyś nawet straż przyjechała jak z garażu podziemnego wyprowadzałem Diesla z roku 1959.
Stał tam do roku i po odpaleniu był armagedon - dowiedziałem się wtedy ,ze ów blok ma połączony alarm p.poz. ze strażą :)

Demiko

Postautor: Demiko » 12 mar 2019, 17:05

Pegaso pisze:Kiedyś nawet straż przyjechała jak z garażu podziemnego wyprowadzałem Diesla z roku 1959.
Stał tam do roku i po odpaleniu był armagedon - dowiedziałem się wtedy ,ze ów blok ma połączony alarm p.poz. ze strażą :)

:roll:

anksli

Postautor: anksli » 21 mar 2019, 10:27

Dziś rano STRASZNIE śmierdziało gazem w garażu, włączyły się wszystkie alarmy i zaświeciły lampki, żeby opuścic garaż.

Wróć do „[Bud. B] (etap III) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”