Sąsiedzi na osiedlu Avia :)

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
jarko

Sąsiedzi na osiedlu Avia :)

Postautor: jarko » 28 lis 2015, 5:15

Są pierwsi mieszkańcy, są też pierwsze wspólne przeżycia. To wycieraczkę w aucie ktoś komuś w odwecie złamał, to straż miejską się wzywa na interwencję. Widzę wesoło, a to przecież dopiero początek. Czyżby trudny okres "docierania" się? :D

gucio

Re: Sąsiedzi na osiedlu Avia :)

Postautor: gucio » 28 lis 2015, 11:23

???? O co chodzi? Bo nie wszyscy wiedzą co się stało?

jarko

Postautor: jarko » 28 lis 2015, 11:38

Ta wycieraczka to wiem że za parkowanie na cudzym miejscu :) Nie znam jednak szczegółów. Pojechałem sprawdzić jak mi mieszkanie w betonowej dżungli budują i takie ploteczki zasłyszałem :)

gucio

Postautor: gucio » 28 lis 2015, 13:11

Jak się nie wie gdzie się stoi i to w dodatku juz na kogoś miejscu zapłacone za ciężka kasę to karny . . . się należy ale nie łamanie wycieraczek :-)

KOSMO

Postautor: KOSMO » 28 lis 2015, 14:43

jak mieszkałem na Pychowickiej było nawet drapanie lakieru, klejenie karnych naklejek, upuszczanie powietrza,
ostatecznie na chodnikach zamontowano słupki i chodniki uwolniono od aut.
także odradzam zawczasu parkowanie na chodnikach.
pedałkiem od roweru ktoś zahaczy niby przypadkiem, dziecko w wózeczku podrapie,
niestety będziemy sie zachowywac jak szarańcza widząc kawałek placu na auto,

jarko

Postautor: jarko » 28 lis 2015, 20:33

Karny? Ja rozumiem jakby ktoś coś nagminnie na przekór Wszystkim robił, ale w takiej sytacji.... Ludzie zakupili miejsca, ale blokad już im się nie chce podnosić bo się można pobrudzić... Chłop się pomylił, został pokarany... Ale o co, o miejsce parkingowe... Kupujecie mieszkania w blokowisku, wśród ludzi. To że będzie Nas tam wielu nie znaczy że trzeba od razu dżunglę tam robić. Jak ktoś nie potrafi żyć wśród ludzi to raczej nie powinien się pchać do tanich "mieszkań od Budimexu" :)

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”