Policja zatrzymująca się na pasie wjazdowym na osiedle i kontrolująca prędkość

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
knd

Re: Policja zatrzymująca się na pasie wjazdowym na osiedle i kontrolująca prędkość

Postautor: knd » 26 lip 2020, 22:43

Neigbour pisze:Nie ma problemu jak jedziesz i skracasz w Orlińskiego bo wtedy (przynajmniej ja) zwalniani ale jak ktoś jedzie dalej skrajnym prawym pasem to nie zwalnia poniżej 70 bo taka jest dopuszczalna prędkość... I wtedy może dojść do wypadku...

No to chyba tutaj jest odpowiedź na pytanie na czym tak na prawdę polega problem.

Swoją drogą, to ja jadąc w tamtych okolicach, spokojnie widzę co się dzieje i trawa jakoś mi nie przeszkadza.

Część ludzi nie rozumie prostej zasady: jedziesz ważącym ponad tonę kawałkiem metalu, to twoim obowiązkiem jest jechać bezpiecznie i robić wszystko,żeby nikomu nie zrobić krzywdy.
Jak się jedzie autem, to trzeba skupić się na drodze, a nie na gadaniu z drugą osobą, zabawą telefonem, szukaniu piosenki w radiu, myśleniu o tym co dzisiaj na kolację itd.

mik

Re: Policja zatrzymująca się na pasie wjazdowym na osiedle i kontrolująca prędkość

Postautor: mik » 01 sie 2020, 20:01

A ja bym wolał, żeby policja łapała na radar tego idiotę z jednym chromosomem w Mustangu, który nie umie powoli i po cichu wjechać w osiedle tylko od bramy do skrzyżowania musi się rozpędzić do 50km/h albo rozpędza się na Orlińskiego do 100. I innych kretynów pierdzących na swoich motorkach.

knd

Postautor: knd » 08 sie 2020, 22:55

mik pisze:A ja bym wolał, żeby policja łapała na radar tego idiotę z jednym chromosomem w Mustangu, który nie umie powoli i po cichu wjechać w osiedle tylko od bramy do skrzyżowania musi się rozpędzić do 50km/h albo rozpędza się na Orlińskiego do 100. I innych kretynów pierdzących na swoich motorkach.

Popieram. Jeszcze niedługo i w windzie też zaczną pierdzieć, żeby sobie ego podreperować...

Nokian

Postautor: Nokian » 09 sie 2020, 16:20

mik pisze:A ja bym wolał, żeby policja łapała na radar tego idiotę z jednym chromosomem w Mustangu, który nie umie powoli i po cichu wjechać w osiedle tylko od bramy do skrzyżowania musi się rozpędzić do 50km/h albo rozpędza się na Orlińskiego do 100. I innych kretynów pierdzących na swoich motorkach.

Gdzie ten Mustang i ten motor parkuje? Ma ktoś zdjęcie tych pojazdów?

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”