Witam
Czy komuś z Was zdarzyło się że mieszkanie zostało wybudowane inaczej niż zakładał to plan dołączony do umowy deweloperskiej?
W moim przypadku w jednym z pokoi powinny być 2 osobne okna (wg planu, załącznika do umowy) natomiast w efekcie wybudowano mieszkanie w ten sposób że jest 1 duże okno narożne... czy miał ktoś podobne doświadczenia?
Plan vs. wykonanie mieszkania
Re: Plan vs. wykonanie mieszkania
Hej, z tego co kojarzę na forum to kilka msc temu pojawilo sie info o wstrzymaniu sprzedazy w jednym z blokow ze wzlędu na zmiany projektowe wynikłe z niedoświetlenia pomieszczeń. Byc moze w Twoim przypadku tez tak było tylko "umknelo" komuś z BDX aby Cie poinformować. Życzę powodzenia. Informuj jak sie sprawa wyjaśni 

Tylko to było w O5 i O3 chyba 

A o który budynek w nowych Czyżynach chodzi 

-
W "moim" mieszkaniu na Avii 1 była różnica w prospekcie i w projekcie wykonawczym (można bez problemu do niego zajrzeć lub poprosić o skan). Na szczęście zauważyłem ją przed zakupem i sprawa została wyjaśniona, w przeciwnym wypadku miałbym niezłą niespodziankę - w projekcie wykonawczym mieszkanie miało źle zaznaczone ścianki działowe, co wpływało wyraźnie na wielkość oraz układ pomieszczeń, a także na metraż mieszkania. Rozwiązanie - zmiany w projekcie wykonawczym zostaną "zmienione nadzorem autorskim", tak aby były zgodne z prospektem. Nie udało mi się uzyskać odpowiedzi co by było, gdyby nikt nie zauważył rozbieżności.
-
Ale w ten sposób deweloper wprowadza klientów w błąd... jeśli dostaję plan mieszkania jako załącznik do umowy deweloperskiej to spodziewam się że tak będzie wyglądalo moje mieszkanie (bez niespodzianek). Oprócz tego poprosilam tylko o plan instalacji, gniazdek itp ale nie przypuszczałam że może być jeszcze projekt wykonawczy inny od tego z załącznika :/
aagnieszqaa pisze:Ale w ten sposób deweloper wprowadza klientów w błąd... jeśli dostaję plan mieszkania jako załącznik do umowy deweloperskiej to spodziewam się że tak będzie wyglądalo moje mieszkanie (bez niespodzianek). Oprócz tego poprosilam tylko o plan instalacji, gniazdek itp ale nie przypuszczałam że może być jeszcze projekt wykonawczy inny od tego z załącznika :/
Kazda zmiana w stosunku do przedstawionego prospektu musi zostac nabywcy przedstawiona do akceptacji, brak powyzszego moze byc podstawa do odstapienia od umowy z winy dewelopera.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”