Plan vs. wykonanie mieszkania

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
aagnieszqaa

Plan vs. wykonanie mieszkania

Postautor: aagnieszqaa » 18 sty 2016, 17:49

Witam

Czy komuś z Was zdarzyło się że mieszkanie zostało wybudowane inaczej niż zakładał to plan dołączony do umowy deweloperskiej?

W moim przypadku w jednym z pokoi powinny być 2 osobne okna (wg planu, załącznika do umowy) natomiast w efekcie wybudowano mieszkanie w ten sposób że jest 1 duże okno narożne... czy miał ktoś podobne doświadczenia?

gucio

Re: Plan vs. wykonanie mieszkania

Postautor: gucio » 18 sty 2016, 20:14

Ale jaja :-)

Rumpel

Postautor: Rumpel » 19 sty 2016, 20:52

Hej, z tego co kojarzę na forum to kilka msc temu pojawilo sie info o wstrzymaniu sprzedazy w jednym z blokow ze wzlędu na zmiany projektowe wynikłe z niedoświetlenia pomieszczeń. Byc moze w Twoim przypadku tez tak było tylko "umknelo" komuś z BDX aby Cie poinformować. Życzę powodzenia. Informuj jak sie sprawa wyjaśni :)

morth

Postautor: morth » 19 sty 2016, 22:33

Tylko to było w O5 i O3 chyba :P

Nowy

Postautor: Nowy » 20 sty 2016, 0:39

A o który budynek w nowych Czyżynach chodzi :?:

aagnieszqaa

Postautor: aagnieszqaa » 20 sty 2016, 11:33

avia 5

151

Postautor: 151 » 20 sty 2016, 15:39

W "moim" mieszkaniu na Avii 1 była różnica w prospekcie i w projekcie wykonawczym (można bez problemu do niego zajrzeć lub poprosić o skan). Na szczęście zauważyłem ją przed zakupem i sprawa została wyjaśniona, w przeciwnym wypadku miałbym niezłą niespodziankę - w projekcie wykonawczym mieszkanie miało źle zaznaczone ścianki działowe, co wpływało wyraźnie na wielkość oraz układ pomieszczeń, a także na metraż mieszkania. Rozwiązanie - zmiany w projekcie wykonawczym zostaną "zmienione nadzorem autorskim", tak aby były zgodne z prospektem. Nie udało mi się uzyskać odpowiedzi co by było, gdyby nikt nie zauważył rozbieżności.

aagnieszqaa

Postautor: aagnieszqaa » 20 sty 2016, 23:06

Ale w ten sposób deweloper wprowadza klientów w błąd... jeśli dostaję plan mieszkania jako załącznik do umowy deweloperskiej to spodziewam się że tak będzie wyglądalo moje mieszkanie (bez niespodzianek). Oprócz tego poprosilam tylko o plan instalacji, gniazdek itp ale nie przypuszczałam że może być jeszcze projekt wykonawczy inny od tego z załącznika :/

Feelip

Postautor: Feelip » 22 sty 2016, 23:15

aagnieszqaa pisze:Ale w ten sposób deweloper wprowadza klientów w błąd... jeśli dostaję plan mieszkania jako załącznik do umowy deweloperskiej to spodziewam się że tak będzie wyglądalo moje mieszkanie (bez niespodzianek). Oprócz tego poprosilam tylko o plan instalacji, gniazdek itp ale nie przypuszczałam że może być jeszcze projekt wykonawczy inny od tego z załącznika :/

Kazda zmiana w stosunku do przedstawionego prospektu musi zostac nabywcy przedstawiona do akceptacji, brak powyzszego moze byc podstawa do odstapienia od umowy z winy dewelopera.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”