Robotnicy pracują spokojnie, nieświadomi tego, że powinni stać o 3 metry w lewo.

Emi pisze:mania_an pisze:My też jeszcze do siebie nie doszliśmy po wczorajszym spotkaniu. Nas też tylko poinformowano o zmianach i jeszcze usłyszeliśmy że nie ma możliwości żadnej zmiany - ściany nie dostawią nic nie zrobią, a rekompensata 100 zł za każdy metr mieszkania. Problem polega tylko na tym że załatwiane jest to aneksem do umowy o obniżenie wartości mieszkania - czyli pieniędzy na oczy nie zobaczymy bo wzięliśmy na nie kredyt, ale przy remoncie będziemy musieli wydać dodatkowe pieniądze na przywrócenie wyglądu mieszkania sprzed ich zmian.
Jestem po spotkaniu z prawnikiem, będę wiedziała w najbliższych dniach jak to wygląda i na jakie negocjacje mogę liczyć. Przedstawiłam czego oczekuję jako rekompensaty. Dam znać jak ustalę.
Tes pisze:Mojego mieszkania również dotyczy ta zmiana i całkowicie mi nie odpowiada. Poniżej zamieszczam plany mieszkania przed i po zmianach. Kontaktowałam się z radcą prawnym i powiedział, że jest to znacząca zmiana ponieważ mieszkanie będzie ciemniejsze. Tym bardziej jeśli po oddaniu zdecyduję się na postawienie tej ściany. Postawienie ściany też zmniejsza wartość mieszkania w przypadku jeśli w przyszłości chciałabym je sprzedać ponieważ nie będzie ono spełniało norm budowlanych. A ciężko jest przewidzieć co będzie za 10-20 lat, a wada jednak nie zniknie. Poza tym u mnie priorytetem była osobna kuchnia i odrzucałam mieszkania z aneksem pomimo tego, że były takie do kupienia w innych blokach we wcześniejszych terminach.
Jeśli to możliwe to też prosiłabym osoby w tej samej sytuacji o kontakt na priv.
gucio pisze:Przecież grzejnik jest na tej samej ścianie wiec co za różnica czy będzie stał pół metra dalej czy metr i tak jest na beznadziejnym miejscu .. .
Jakby był pod oknem to byłoby super . . .
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość