Nowe forum dla LCC

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Nowe forum dla LCC

Postautor: jafarek » 22 lut 2016, 15:35

Co powiedzie na założenie nowego forum wyłącznie dla inwestycji LCC
Np. po adresem: forumLCCorp.pl

Jeszcze jest w trakcie tworzenia, więc jeśli ktoś chętny do moderowania etc. to proszę o priv.

ragar

Re: Nowe forum dla LCC

Postautor: ragar » 22 lut 2016, 17:18

Nie lepiej zostać tutaj, skoro już jest sporo tematów i sporo zarejestrowanych osób :?: A to o tyle dobre, że jakoś mieszkańcy nowych osiedli w Czyżynach, pewnie będziemy mieć sporo wspólnych tematów :) Urządzanie mieszkań, odbiory techniczne itp., to też będą wspólne tematy. A tu już udało się zbudować sporą społeczność... Może jednak by tu zostać :idea:

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 22 lut 2016, 17:21

No właśnie wolałbym nowe, które będzie dla nas.
Wydaje mi się, że lepiej teraz, niż później jak się jeszcze bardziej rozrośnie.
Na pewno będzie nas łatwiej znaleźć w internecie niż na forum Nowych Czyżyn.

kustosz

Postautor: kustosz » 23 lut 2016, 13:54

jafarek pisze:No właśnie wolałbym nowe, które będzie dla nas.
Wydaje mi się, że lepiej teraz, niż później jak się jeszcze bardziej rozrośnie.
Na pewno będzie nas łatwiej znaleźć w internecie niż na forum Nowych Czyżyn.

Sam nie wiem, może to nie jest zły pomysł.
Natomiast jeżeli ma być "nasze" to nazwy szukałbym raczej kierunku CentralnaPark, a nie LCC i raczej z bezpłatnych domenach w stylu centralnapark.fora.pl

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 23 lut 2016, 13:59

Ok, na razie zostajemy tutaj jako "lokalnie, w Krakowie".

Co do nazwy... im krótsza tym lepsza, domena to koszt kilku zł za rok, często darmowa.
A co "nasze" - miałem na myśli, że z LCC, bo Forum Nowe Czyżyny odnosi się ewidentnie do NC Budimexu.

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 23 lut 2016, 15:37

Witam wszystkich zainteresowanych :!: Jeśli chodzi o forum nowych Czyżyn, to zostało ono założone, kiedy szukałem mieszkania, między innymi właśnie w okolicach Czyżyn (i tam też je kupiłem), podobnie jak kilku znajomych i na dobrą sprawę nie bardzo było gdzie znaleźć jakieś sensowne informacje o okolicy i prowadzonych tam inwestycjach. No a jak czegoś nie ma, to trzeba zrobić i bynajmniej nie chodziło tylko o budowy prowadzone przez Budimex, stąd właśnie nie "forum Orlinskiego", "forum osiedla Avia", ale właśnie "nowe Czyżyny" - wiem, że to częściowo zbieżne z tym co robi Budimex, ale w zasadzie to idealnie wpasowuje się w to, o co chodziło - nowe osiedla, nowi mieszkańcy, nowe problemy, nowe inwestycje w Czyżynach - czyli o nas. Nazwa na takiej samej zasadzie jak Nowy Obywatel, Nowy Dziennik czy Nowy Sącz - było coś wcześniej, ale teraz powstaje nowe.

A już teraz sporo spraw mamy wspólnych, bo o kredyty pytamy w tych samych bankach i w tych samych ich oddziałach, przy urządzaniu będziemy chodzić do tych samych sklepów i szukać fachowców od wykończeń wśród tych samych firm / osób :idea: W tej sytuacji nie lepiej dzielić się doświadczeniami, uczyć na przykładzie innych i mieć to pod ręką :?: Później też sporo spraw będzie wspólnych, choćby szkoły i przedszkola w Czyżynach, inwestycje infrastrukturalne, jak linie tramwajowe i drogi, parki itp. Jeśli udałoby się zgromadzić odpowiednio dużo osób wokół forum i wypracowywać wspólne stanowiska w różnych sprawach, to głos kilkuset czy kilku tysięcy osób jest odbierany przez dzielnicę czy miasto inaczej, niż pojedyncze głosy. A jak wspominałem, wszyscy będziemy się stykać z podobnymi problemami :)

Jeśli chodzi o samą organizację forum, to faktycznie Avia i Orlińskiego zajmują teraz największą ilość miejsca, ale to głównie dlatego, że po prostu do niedawna były one najbardziej aktywne. Z racji tego, że robi się tego za dużo na głównej stronie, pewnie trzeba to będzie ścieśnić, zastanawiam się jeszcze jak. No i nie ma problemu z tym, żeby podzielić się uprawnieniami moderatorów forum :) Mnie to nawet na rękę, bo jednak zarządzanie tym pochłania nieco czasu ;)

Stąd właśnie ze swojej strony zapraszam do pozostania na forum nowych Czyżyn i dzielenia się na nim swoimi doświadczeniami :!:

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”