Co powiedzie na założenie nowego forum wyłącznie dla inwestycji LCC
Np. po adresem: forumLCCorp.pl
Jeszcze jest w trakcie tworzenia, więc jeśli ktoś chętny do moderowania etc. to proszę o priv.
Nowe forum dla LCC
Re: Nowe forum dla LCC
Nie lepiej zostać tutaj, skoro już jest sporo tematów i sporo zarejestrowanych osób
A to o tyle dobre, że jakoś mieszkańcy nowych osiedli w Czyżynach, pewnie będziemy mieć sporo wspólnych tematów
Urządzanie mieszkań, odbiory techniczne itp., to też będą wspólne tematy. A tu już udało się zbudować sporą społeczność... Może jednak by tu zostać 

No właśnie wolałbym nowe, które będzie dla nas.
Wydaje mi się, że lepiej teraz, niż później jak się jeszcze bardziej rozrośnie.
Na pewno będzie nas łatwiej znaleźć w internecie niż na forum Nowych Czyżyn.
jafarek pisze:No właśnie wolałbym nowe, które będzie dla nas.
Sam nie wiem, może to nie jest zły pomysł.
Natomiast jeżeli ma być "nasze" to nazwy szukałbym raczej kierunku CentralnaPark, a nie LCC i raczej z bezpłatnych domenach w stylu centralnapark.fora.pl
Ok, na razie zostajemy tutaj jako "lokalnie, w Krakowie".
Co do nazwy... im krótsza tym lepsza, domena to koszt kilku zł za rok, często darmowa.
A co "nasze" - miałem na myśli, że z LCC, bo Forum Nowe Czyżyny odnosi się ewidentnie do NC Budimexu.
Co do nazwy... im krótsza tym lepsza, domena to koszt kilku zł za rok, często darmowa.
A co "nasze" - miałem na myśli, że z LCC, bo Forum Nowe Czyżyny odnosi się ewidentnie do NC Budimexu.
Witam wszystkich zainteresowanych
Jeśli chodzi o forum nowych Czyżyn, to zostało ono założone, kiedy szukałem mieszkania, między innymi właśnie w okolicach Czyżyn (i tam też je kupiłem), podobnie jak kilku znajomych i na dobrą sprawę nie bardzo było gdzie znaleźć jakieś sensowne informacje o okolicy i prowadzonych tam inwestycjach. No a jak czegoś nie ma, to trzeba zrobić i bynajmniej nie chodziło tylko o budowy prowadzone przez Budimex, stąd właśnie nie "forum Orlinskiego", "forum osiedla Avia", ale właśnie "nowe Czyżyny" - wiem, że to częściowo zbieżne z tym co robi Budimex, ale w zasadzie to idealnie wpasowuje się w to, o co chodziło - nowe osiedla, nowi mieszkańcy, nowe problemy, nowe inwestycje w Czyżynach - czyli o nas. Nazwa na takiej samej zasadzie jak Nowy Obywatel, Nowy Dziennik czy Nowy Sącz - było coś wcześniej, ale teraz powstaje nowe.
A już teraz sporo spraw mamy wspólnych, bo o kredyty pytamy w tych samych bankach i w tych samych ich oddziałach, przy urządzaniu będziemy chodzić do tych samych sklepów i szukać fachowców od wykończeń wśród tych samych firm / osób
W tej sytuacji nie lepiej dzielić się doświadczeniami, uczyć na przykładzie innych i mieć to pod ręką
Później też sporo spraw będzie wspólnych, choćby szkoły i przedszkola w Czyżynach, inwestycje infrastrukturalne, jak linie tramwajowe i drogi, parki itp. Jeśli udałoby się zgromadzić odpowiednio dużo osób wokół forum i wypracowywać wspólne stanowiska w różnych sprawach, to głos kilkuset czy kilku tysięcy osób jest odbierany przez dzielnicę czy miasto inaczej, niż pojedyncze głosy. A jak wspominałem, wszyscy będziemy się stykać z podobnymi problemami 
Jeśli chodzi o samą organizację forum, to faktycznie Avia i Orlińskiego zajmują teraz największą ilość miejsca, ale to głównie dlatego, że po prostu do niedawna były one najbardziej aktywne. Z racji tego, że robi się tego za dużo na głównej stronie, pewnie trzeba to będzie ścieśnić, zastanawiam się jeszcze jak. No i nie ma problemu z tym, żeby podzielić się uprawnieniami moderatorów forum
Mnie to nawet na rękę, bo jednak zarządzanie tym pochłania nieco czasu 
Stąd właśnie ze swojej strony zapraszam do pozostania na forum nowych Czyżyn i dzielenia się na nim swoimi doświadczeniami

A już teraz sporo spraw mamy wspólnych, bo o kredyty pytamy w tych samych bankach i w tych samych ich oddziałach, przy urządzaniu będziemy chodzić do tych samych sklepów i szukać fachowców od wykończeń wśród tych samych firm / osób

Jeśli chodzi o samą organizację forum, to faktycznie Avia i Orlińskiego zajmują teraz największą ilość miejsca, ale to głównie dlatego, że po prostu do niedawna były one najbardziej aktywne. Z racji tego, że robi się tego za dużo na głównej stronie, pewnie trzeba to będzie ścieśnić, zastanawiam się jeszcze jak. No i nie ma problemu z tym, żeby podzielić się uprawnieniami moderatorów forum

Stąd właśnie ze swojej strony zapraszam do pozostania na forum nowych Czyżyn i dzielenia się na nim swoimi doświadczeniami

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”