Druga sprawa, to zastanawiam się jak Budimex zamierza sobie poradzić z krzywymi sufitami, bo to nie o to chodzi, żeby nalepić tak tynku czy jakiejś szpachli. Z tego co słyszałem, to warstwa tynku na suficie nie może mieć wg norm więcej niż 15 mm, a jeśli odchyły są większe i nie da się ich zniwelować w ten sposób, to co będą robić, szlifować sufit
Deweloper Budimex robi poprawki w mieszkaniach po odbiorach na O4
Deweloper Budimex robi poprawki w mieszkaniach po odbiorach na O4
Chyba warto założyć taki wątek, żeby wiedzieć co i jak powinno być poprawione. U mnie w mieszkaniu na przykład pod jednym grzejnikiem nie było zaślepki na rurkach pod grzejnikiem (tymi od dołu). Wiem, że to szczegół, ale czemu go nie mieć na uwadze
Gdyby zaślepek brakowało obu, to nawet bym nie wiedział, że mają być. Może jest więcej takich spraw, którymi warto się tu wymieniać 
Druga sprawa, to zastanawiam się jak Budimex zamierza sobie poradzić z krzywymi sufitami, bo to nie o to chodzi, żeby nalepić tak tynku czy jakiejś szpachli. Z tego co słyszałem, to warstwa tynku na suficie nie może mieć wg norm więcej niż 15 mm, a jeśli odchyły są większe i nie da się ich zniwelować w ten sposób, to co będą robić, szlifować sufit
Chyba warto dzielić się tu tym, co i jak Budimex będzie nam naprawiał i w jaki sposób 
Re: Deweloper Budimex robi poprawki w mieszkaniach po odbiorach na O4
ITI przecież budimex nie będzie cie informował o tym jak to będzie robione tylko poinformuje cie na piśmie ze usterka naprawiona i można odebrać kluczyki 
@gucio, trochę nie o to chodzi, okazuje się, że o części rzeczy, które miały być w mieszkaniach zrobione można było nie wiedzieć - przykład np. z osłonką rurek pod grzejnikiem. Inny to taki, że nie miałem z zewnątrz jednej osłonki nawiewnika z zewnątrz, gdyby nie było obu, to pewnie nawet bym nie wiedział, że mają tam być. Ale tu akurat jeszcze podczas odbioru przyszedł ktoś z wkrętarką i uzupełnił brak
Warto się wymieniać doświadczeniami w tej materii, pewnie mieszkańcy kolejnych inwestycji też na tym skorzystają 
Poza tym wszyscy na raz nie dostaną powiadomień, że usterka naprawiona, pewnie część osób będzie miało jeszcze czas na to, żeby dowiedzieć się jak Budimex naprawił usterki w innych mieszkaniach i czy zostało to zrobione zgodnie ze sztuką, czy jednak na coś bardziej zwrócić uwagę i ewentualnie kwestionować poprawność usunięcia usterki. Ja jednak chciałbym mieć jak najwięcej takiej wiedzy zanim będą będą mieli zamiar znowu wręczać mi klucze
Poza tym wszyscy na raz nie dostaną powiadomień, że usterka naprawiona, pewnie część osób będzie miało jeszcze czas na to, żeby dowiedzieć się jak Budimex naprawił usterki w innych mieszkaniach i czy zostało to zrobione zgodnie ze sztuką, czy jednak na coś bardziej zwrócić uwagę i ewentualnie kwestionować poprawność usunięcia usterki. Ja jednak chciałbym mieć jak najwięcej takiej wiedzy zanim będą będą mieli zamiar znowu wręczać mi klucze
W innym temacie:
Z tego co wiem to w tym miejscu powinna być jeszcze listwa maskująca. Tak przynajmniej mam w protokole
Co do sufitu to całkiem możliwe że tak po prostu zostanie, słaby jestem w budowlance ale przecież nie nałożą 3 cm szpachli. Trzeba będzie zastosować asymetryczne firanki
iti pisze:
Źle położony silikon pod drzwiami na balkonie - sprawa do poprawy.
Z tego co wiem to w tym miejscu powinna być jeszcze listwa maskująca. Tak przynajmniej mam w protokole
Co do sufitu to całkiem możliwe że tak po prostu zostanie, słaby jestem w budowlance ale przecież nie nałożą 3 cm szpachli. Trzeba będzie zastosować asymetryczne firanki
Dzięki @Kkba
Właśnie ja nic o tej listwie nie słyszałem, a tylko dowiedziałem się, że silikon ma być lepiej położony
@Gucio, właśnie po to ten temat 
A jeśli chodzi o sufit, to asymetryczne firanki to jeszcze mały problem, pomyśl lepiej @kuba o asymetrycznych szafkach w kuchni albo o takich szafach wnękowych
A robienie podwieszanych sufitów też średnio mi się uśmiecha...
A jeśli chodzi o sufit, to asymetryczne firanki to jeszcze mały problem, pomyśl lepiej @kuba o asymetrycznych szafkach w kuchni albo o takich szafach wnękowych
ITI znowu mnie źle zrozumiałeś. . . 
Ten wątek jest bardzo potrzebny bo trzeba się wymieniać swoimi spostrzeżeniami i pomagać tylko ja wogole nie o tym napisałem tylko ze budimex będzie naprawiać "po swojemu" nie będzie ci pisał że zaślepki do kaloryfera zastosował i zakrył według wzoru Pietjagorasowa
albo że wyrównał sufit metoda na "krzywyryj"
tylko naprawi i zrobi ponowny odbiór i wtedy nie będzie informacji jak zrobił tyko proszę odebrać robotę i podpisać odbiór
I oby jak najszybciej. . .
I życzę Wam jeszcze trochę cierpliwości bo moja zaczyna się kończyć cały czas problemy z tym blokiem wychodzą ciekawe co jeszcze nas czeka ?
(mowie o O1 )
Orlińskiego 3 zaczęli budować prawie rok po nas a jest na tej samym etapie prawie co Nasz. . . Żenada . . .
A jak jeszcze będą się teraz spieszyc żeby zdążyć to nie będziemy mieć po 20 usterek tylko po 120
buuuuuu. . .
Ten wątek jest bardzo potrzebny bo trzeba się wymieniać swoimi spostrzeżeniami i pomagać tylko ja wogole nie o tym napisałem tylko ze budimex będzie naprawiać "po swojemu" nie będzie ci pisał że zaślepki do kaloryfera zastosował i zakrył według wzoru Pietjagorasowa
I oby jak najszybciej. . .
I życzę Wam jeszcze trochę cierpliwości bo moja zaczyna się kończyć cały czas problemy z tym blokiem wychodzą ciekawe co jeszcze nas czeka ?
Orlińskiego 3 zaczęli budować prawie rok po nas a jest na tej samym etapie prawie co Nasz. . . Żenada . . .
A jak jeszcze będą się teraz spieszyc żeby zdążyć to nie będziemy mieć po 20 usterek tylko po 120
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”