Projekt budowy nowego parku w Czyżynach na terenie placu manewrowego
Re: Projekt budowy nowego parku w Czyżynach na terenie placu manewrowego
Nie wiem czy aktualnie ten teren nie jest w trakcie procedury odzyskiwania przez poprzednich właścicieli... Ale pewnie czas pokaże, w każdym razie zgadzam się, że warto próbować, bo przydałoby się coś takiego obok naszego osiedla 

-
można by się wzorować na Parku Zaczarowanej Dorożki.
Fajne miejsce. Dla sportu / rekreacji / dzieciaków.
https://www.google.pl/maps/place/Park+Zaczarowanej+Doro%C5%BCki/@50.086235,19.965742,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s82024324!2e1!3e10!6s%2F%2Flh3.googleusercontent.com%2Fproxy%2Fo1KQhQQGUOS1rfP1-axq-7YfNKd1eHB6YgUgmFYIOiQcOI_D2J5u7AlOwGVA-6AXCNQeDJbxPdTta1hgS42aX4r_AcFcKA%3Dw202-h106!7i4658!8i2433!4m2!3m1!1s0x47165ae93b974b1f:0xf0d8024627f39e04!6m1!1e1
Fajne miejsce. Dla sportu / rekreacji / dzieciaków.
https://www.google.pl/maps/place/Park+Zaczarowanej+Doro%C5%BCki/@50.086235,19.965742,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s82024324!2e1!3e10!6s%2F%2Flh3.googleusercontent.com%2Fproxy%2Fo1KQhQQGUOS1rfP1-axq-7YfNKd1eHB6YgUgmFYIOiQcOI_D2J5u7AlOwGVA-6AXCNQeDJbxPdTta1hgS42aX4r_AcFcKA%3Dw202-h106!7i4658!8i2433!4m2!3m1!1s0x47165ae93b974b1f:0xf0d8024627f39e04!6m1!1e1
-
sam.slater pisze:Warto o to zawalczyć, może nie tylko jednym kanałem - czyli budżet obywatelski - po prostu w tą drogę nie wierzę. Może by wykorzystać tych pseudoekoludków co protestują przeciw wycince, niech się wykażą konstruktywnym działaniem i wywalczą troszkę zieleni w miejsce starego asfaltu i betonu. W czynie społecznym sam mogę przyjść z łopatą![]()
Panie Sąsiedzie, łopaty nie trzeba, na razie wystarczy, jeśli pojawi się Pan na spotkaniu "pseudoekoludków" w najbliższą środę o 18:00 w siedzibie Rady Dzielnicy XIV Czyżyny (os. Dywizjonu 303 34). Porozmawiamy w gronie mieszkańców Czyżyn o tym, o co i jak chcemy zawalczyć dalej. Jest wśród nas więcej wielbicieli zieleni

Zachęcam też do rzucenia okiem na krótką notatkę z dzisiejszego spotkania Budimexu z Zarządem Zieleni Miejskiej: https://web.facebook.com/events/9720623 ... 220788044/
Pozdrawiam serdecznie.
-
Pani Anno, z natury wolę budować niż protestować. Na spotkanie chętnie bym się wybrał, ale praca w delegacji mnie eliminuje.
Notatka na FB dotyczy skwerów...moja wypowiedź w tym wątku dotyczy pomysłu parku na placu manewrowym. Temat rozmów z Budimexem o skwerach uważam w tym momencie za nieistotny. Czy będzie to w wersji budżetowej, czy na bogato - dla mnie obojętne - drzewo to drzewo, każda trawa zamiast betonu będzie lepsza. Budimex te skwery urządzi, a na przeszkodzie możecie mu stanąć jedynie Wy ze swoim protestem. Pomijam kwestie własnościowe, bo z tym przy odrobinie dobrej woli sprawna administracja powinna sobie poradzić.
Kierujecie swoją energię w jałowy spór. Budimex kupił działkę i o tym że będzie budował wiadomo było od dobrych kilku lat. Zaczynacie protesty w momencie jak już się buduje.
Sprawa parku na placu manewrowym zdaje się być prostsza - jeszcze nikt nie ogłosił planów jego zabudowy, a może jednak przez to paradoksalnie jest trudniej? no bo łatwiej jest zebrać radnych, ogłosić protest "przeciwko" budowie.
Będziecie sadzić drzewka to przyjdę pomóc, obiecuję
Notatka na FB dotyczy skwerów...moja wypowiedź w tym wątku dotyczy pomysłu parku na placu manewrowym. Temat rozmów z Budimexem o skwerach uważam w tym momencie za nieistotny. Czy będzie to w wersji budżetowej, czy na bogato - dla mnie obojętne - drzewo to drzewo, każda trawa zamiast betonu będzie lepsza. Budimex te skwery urządzi, a na przeszkodzie możecie mu stanąć jedynie Wy ze swoim protestem. Pomijam kwestie własnościowe, bo z tym przy odrobinie dobrej woli sprawna administracja powinna sobie poradzić.
Kierujecie swoją energię w jałowy spór. Budimex kupił działkę i o tym że będzie budował wiadomo było od dobrych kilku lat. Zaczynacie protesty w momencie jak już się buduje.
Sprawa parku na placu manewrowym zdaje się być prostsza - jeszcze nikt nie ogłosił planów jego zabudowy, a może jednak przez to paradoksalnie jest trudniej? no bo łatwiej jest zebrać radnych, ogłosić protest "przeciwko" budowie.

sam.slater pisze:Pani Anno, z natury wolę budować niż protestować. Na spotkanie chętnie bym się wybrał, ale praca w delegacji mnie eliminuje.
Popieram w 100% i dołączam (także do sadzenia drzewek!)

Spróbujmy tez działać przez budzet obywatelski. Jeśli każdy poprosi 5 znajomych o wsparcie i jeśli zagłosuje tylko połowa właścicieli mieszkań i ich znajomi to jest szansa na dobry wynik i może realizację. Ze swojej strony porozwieszam informacje w blokach mieszkańców na 2 Pułku Lotniczego. Linkujcie i dawajcie znać mieszkańcom i znajomym https://budzet.dialoguj.pl/projects/133 ... obok-parku
A ta strona w ogóle służy do głosowania ? Nie widzę żadnego przycisku.
Głosowanie ruszy w czerwcu właśnie przez tą stronę, będę przypominał, ale świadomość trzeba budować juz teraz 
http://www.krakow.pl/budzet/197940,arty ... ogram.html

http://www.krakow.pl/budzet/197940,arty ... ogram.html
A może parking wielopoziomowy xd
Ja tam wolę zieleń
Po drugi prędzej przejdzie niż parking 

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”