Projekt budowy nowego parku w Czyżynach na terenie placu manewrowego

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
iti

Re: Projekt budowy nowego parku w Czyżynach na terenie placu manewrowego

Postautor: iti » 11 kwie 2016, 0:07

Nie wiem czy aktualnie ten teren nie jest w trakcie procedury odzyskiwania przez poprzednich właścicieli... Ale pewnie czas pokaże, w każdym razie zgadzam się, że warto próbować, bo przydałoby się coś takiego obok naszego osiedla :)

Anna Cioch

Postautor: Anna Cioch » 11 kwie 2016, 15:42

sam.slater pisze:Warto o to zawalczyć, może nie tylko jednym kanałem - czyli budżet obywatelski - po prostu w tą drogę nie wierzę. Może by wykorzystać tych pseudoekoludków co protestują przeciw wycince, niech się wykażą konstruktywnym działaniem i wywalczą troszkę zieleni w miejsce starego asfaltu i betonu. W czynie społecznym sam mogę przyjść z łopatą 8-)

Panie Sąsiedzie, łopaty nie trzeba, na razie wystarczy, jeśli pojawi się Pan na spotkaniu "pseudoekoludków" w najbliższą środę o 18:00 w siedzibie Rady Dzielnicy XIV Czyżyny (os. Dywizjonu 303 34). Porozmawiamy w gronie mieszkańców Czyżyn o tym, o co i jak chcemy zawalczyć dalej. Jest wśród nas więcej wielbicieli zieleni ;)

Zachęcam też do rzucenia okiem na krótką notatkę z dzisiejszego spotkania Budimexu z Zarządem Zieleni Miejskiej: https://web.facebook.com/events/9720623 ... 220788044/

Pozdrawiam serdecznie.

sam.slater

Postautor: sam.slater » 11 kwie 2016, 20:39

Pani Anno, z natury wolę budować niż protestować. Na spotkanie chętnie bym się wybrał, ale praca w delegacji mnie eliminuje.

Notatka na FB dotyczy skwerów...moja wypowiedź w tym wątku dotyczy pomysłu parku na placu manewrowym. Temat rozmów z Budimexem o skwerach uważam w tym momencie za nieistotny. Czy będzie to w wersji budżetowej, czy na bogato - dla mnie obojętne - drzewo to drzewo, każda trawa zamiast betonu będzie lepsza. Budimex te skwery urządzi, a na przeszkodzie możecie mu stanąć jedynie Wy ze swoim protestem. Pomijam kwestie własnościowe, bo z tym przy odrobinie dobrej woli sprawna administracja powinna sobie poradzić.

Kierujecie swoją energię w jałowy spór. Budimex kupił działkę i o tym że będzie budował wiadomo było od dobrych kilku lat. Zaczynacie protesty w momencie jak już się buduje.

Sprawa parku na placu manewrowym zdaje się być prostsza - jeszcze nikt nie ogłosił planów jego zabudowy, a może jednak przez to paradoksalnie jest trudniej? no bo łatwiej jest zebrać radnych, ogłosić protest "przeciwko" budowie.

Będziecie sadzić drzewka to przyjdę pomóc, obiecuję ;)

newkind

Postautor: newkind » 11 kwie 2016, 20:58

sam.slater pisze:Pani Anno, z natury wolę budować niż protestować. Na spotkanie chętnie bym się wybrał, ale praca w delegacji mnie eliminuje.

Notatka na FB dotyczy skwerów...moja wypowiedź w tym wątku dotyczy pomysłu parku na placu manewrowym. Temat rozmów z Budimexem o skwerach uważam w tym momencie za nieistotny. Czy będzie to w wersji budżetowej, czy na bogato - dla mnie obojętne - drzewo to drzewo, każda trawa zamiast betonu będzie lepsza. Budimex te skwery urządzi, a na przeszkodzie możecie mu stanąć jedynie Wy ze swoim protestem. Pomijam kwestie własnościowe, bo z tym przy odrobinie dobrej woli sprawna administracja powinna sobie poradzić.

Kierujecie swoją energię w jałowy spór. Budimex kupił działkę i o tym że będzie budował wiadomo było od dobrych kilku lat. Zaczynacie protesty w momencie jak już się buduje.

Sprawa parku na placu manewrowym zdaje się być prostsza - jeszcze nikt nie ogłosił planów jego zabudowy, a może jednak przez to paradoksalnie jest trudniej? no bo łatwiej jest zebrać radnych, ogłosić protest "przeciwko" budowie.

Będziecie sadzić drzewka to przyjdę pomóc, obiecuję ;)

Popieram w 100% i dołączam (także do sadzenia drzewek!) :)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 13 kwie 2016, 12:13

Spróbujmy tez działać przez budzet obywatelski. Jeśli każdy poprosi 5 znajomych o wsparcie i jeśli zagłosuje tylko połowa właścicieli mieszkań i ich znajomi to jest szansa na dobry wynik i może realizację. Ze swojej strony porozwieszam informacje w blokach mieszkańców na 2 Pułku Lotniczego. Linkujcie i dawajcie znać mieszkańcom i znajomym https://budzet.dialoguj.pl/projects/133 ... obok-parku

newkind

Postautor: newkind » 13 kwie 2016, 12:24

A ta strona w ogóle służy do głosowania ? Nie widzę żadnego przycisku.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 13 kwie 2016, 12:56

Głosowanie ruszy w czerwcu właśnie przez tą stronę, będę przypominał, ale świadomość trzeba budować juz teraz ;)

http://www.krakow.pl/budzet/197940,arty ... ogram.html

M&M

Postautor: M&M » 14 kwie 2016, 7:24

A może parking wielopoziomowy xd

morth

Postautor: morth » 14 kwie 2016, 10:18

Ja tam wolę zieleń :P Po drugi prędzej przejdzie niż parking :P

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”