Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Kala

Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Postautor: Kala » 15 kwie 2016, 8:43

Michał_Sz widzisz a u mnie na odwrót!!! robili poprawki na ścianach to nawet nie wyszlifwali i nie pomalowali ponownie na biało... dziura w podłodze jak była 3 tyg temu tak jest do teraz... ściany pozostawiały wiele do życzenia w dodatku parapet osadzone nie prawidłowo mam dwa papaety w mieszkaniu i dwa źle zrobione no o czyms to chyba jednaj swiadczy a dla porównania moja koleżanka która kupiła pode mną to samo mieszkania odbiór dzień później i mieszkanie idealne!!! i oni odebrali a my nie!!! Nam Pani z BX powiedziała, ze trzeba czekać 30 dni przy czym spotkanie nie koneicznie będzie do 30 dni może być np 32... ale mi akurat pasuje to, ze nie odebrałam :D Mój fachowiec moze dopiero w lipcu wiec zaoszczędzę na czynszu co nie co :P aaa i jeszcze dodam że tak mnie w%$#@ił pan z bx jakis młodzieniec (chyba kierownik robót) tekstem jaka cena takie wykonanie!!!!! nosz jak tak można!!!

iti

Postautor: iti » 15 kwie 2016, 10:37

Kala pisze:aaa i jeszcze dodam że tak mnie w%$#@ił pan z bx jakis młodzieniec (chyba kierownik robót) tekstem jaka cena takie wykonanie!!!!! nosz jak tak można!!!

Haha :!: No proszę, a ja słyszałem od osoby będącej szefem całego projektu budowy mieszkań w okolicach pasa w Czyżynach przez Budimex, że cena owszem, ma tu znaczenie, jeśli chodzi o standard mieszkań (wykończenia drewnem, zagęszczenie całego osiedla, place zabaw itp.), ale nie ma znaczenia jeśli chodzi o standard ich wykonania, czyli tego, na co się z Budimexem umówiliśmy w umowach :!: No i teraz kto kłamał, a kto mówił prawdę :?: :) No ale skoro część osób ma takie podejście, to nie dziwię się, że było tyle usterek zgłoszonych podczas odbioru mieszkania.

Poman

Postautor: Poman » 15 kwie 2016, 18:37

Kala pisze:Michał_Sz widzisz a u mnie na odwrót!!! robili poprawki na ścianach to nawet nie wyszlifwali i nie pomalowali ponownie na biało... dziura w podłodze jak była 3 tyg temu tak jest do teraz... ściany pozostawiały wiele do życzenia w dodatku parapet osadzone nie prawidłowo mam dwa papaety w mieszkaniu i dwa źle zrobione no o czyms to chyba jednaj swiadczy a dla porównania moja koleżanka która kupiła pode mną to samo mieszkania odbiór dzień później i mieszkanie idealne!!! i oni odebrali a my nie!!! Nam Pani z BX powiedziała, ze trzeba czekać 30 dni przy czym spotkanie nie koneicznie będzie do 30 dni może być np 32... ale mi akurat pasuje to, ze nie odebrałam :D Mój fachowiec moze dopiero w lipcu wiec zaoszczędzę na czynszu co nie co :P aaa i jeszcze dodam że tak mnie w%$#@ił pan z bx jakis młodzieniec (chyba kierownik robót) tekstem jaka cena takie wykonanie!!!!! nosz jak tak można!!!

Czy dobrze rozumiem? Robili u Ciebie już poprawki i nadal jest źle?

Kala

Postautor: Kala » 15 kwie 2016, 18:46

Poman pisze:Czy dobrze rozumiem? Robili u Ciebie już poprawki i nadal jest źle?
nie. Nim miałam odbiór byłam w mieszkaniu bo było otwaerte :D i było widać że coś tam robili bo była szpachla kładziona ale myślałam ze do dnia odbioru to wyszlifują i zamalują ale niestety....

julitta

Postautor: julitta » 15 kwie 2016, 20:11

Bylam. I wiem, ze poprawiaja juz mieszkania. Kuja sufity.
Czas trwania tego to naprawde kolo 60 dni. Tynki musza wyschnac.
A niektorzy juz koncza remonty. ;)
Czekalam tyle czasu, wiec niech zrobia jak nalezy.

kad

Postautor: kad » 16 kwie 2016, 13:33

Teraz jak czytam o tych sufitach, to zaczynam się martwić, że tego nie sprawdziliśmy :?

Czy ktoś z klatki B z mieszkań od południowej strony ma kłopot z sufitem?

Poman

Postautor: Poman » 16 kwie 2016, 13:35

A czy ktyoś z was próbował dogadać się z bdx tak aby odstąpić od usterek lub ich części w zamian za jakąś rekompensate i szybszy odbiór mieszkania?

Poman

Postautor: Poman » 16 kwie 2016, 13:39

kad pisze:Teraz jak czytam o tych sufitach, to zaczynam się martwić, że tego nie sprawdziliśmy :?

Czy ktoś z klatki B z mieszkań od południowej strony ma kłopot z sufitem?

Z tymi sufitami to raczej loteria bo jedni mieli ok a inni piętro niżej już nie ale z tego co widać po wpisach na forum dużo mieszkań miało z tym problem.

s_k

Postautor: s_k » 16 kwie 2016, 14:43

Poman pisze:A czy ktyoś z was próbował dogadać się z bdx tak aby odstąpić od usterek lub ich części w zamian za jakąś rekompensate i szybszy odbiór mieszkania?

Pomyślałem o tym dzień po odbiorze, ale znając podejście bdx do klienta, ich politykę rabatową itd. nie sądzę by chcieli się w to bawić.
Martwią te sufity, bo za dużo tego jest w bloku i o czymś świadczy. Zobaczymy jak sobie z tym poradzą. Poza tym ciągle nie mogę uwierzyć jak czytam to:
Kala pisze:jeszcze dodam że tak mnie w%$#@ił pan z bx jakis młodzieniec (chyba kierownik robót) tekstem jaka cena takie wykonanie

większego świadectwa braku profesjonalizmu i niedojrzałości do pełnienia powierzonej funkcji, ów młodzieniec nie mógł sobie wystawić.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 16 kwie 2016, 21:17

Kala pisze:jeszcze dodam że tak mnie w%$#@ił pan z bx jakis młodzieniec (chyba kierownik robót) tekstem jaka cena takie wykonanie

Nie tylko sobie wystawił laurkę, ale również Budimexowi. Liczę, że nie jest to stanowisko dewelopera budującego kilka tysięcy tanich mieszkań na Czyżynach.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”