Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Fiszka

Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Postautor: Fiszka » 26 kwie 2016, 12:36

Dołączam do grona szczęśliwców z kluczami ;-)

Kala

Postautor: Kala » 26 kwie 2016, 12:52

GRATULACJE!!!

maniekmal

Postautor: maniekmal » 26 kwie 2016, 13:18

a czy wiadomo jak naprawiali te nierówności sufitu ?

ATM

Postautor: ATM » 26 kwie 2016, 14:57

Kala pisze:GRATULACJE!!!

Przyłączam się ;) ;) ;)

Kala

Postautor: Kala » 27 kwie 2016, 19:49

ewa_k odebrałaś swoje mieszkanko?

iti

Postautor: iti » 27 kwie 2016, 22:04

No i mnie również udało się odebrać mieszkanie, choć mam trochę mieszanych uczuć... Dlaczego :?: Część rzeczy nie została naprawiona, np. na wymianę grzejnika jeszcze czekam, ale ma to być zrobione w niedalekiej przyszłości. Z tymi sufitami, to też jest spory problem i załatwianie tego też idzie tak sobie. Ale generalnie większość rzeczy zostało załatwionych, kilka przykładowych zdjęć poniżej :)

Obrazek

Parapet w nowymi mieszkaniu mam już prawidłowo osadzony i równo docięty, z szyby zniknęła ryska.

Obrazek

Pod drzwiami balkonowymi pojawiła się listwa, wygląda to zdecydowanie lepiej, niż prezentowało się wcześniej.

Jestem też zadowolony, że byłem na drugim odbiorze z takimi samymi posiłkami, jak przy pierwszym. Dobrze mieć ze sobą kogoś, kto potrafi szacunkowo wycenić koszty takich a takich prac, a więc też pomóc odnieść się do różnego rodzaju propozycji zadbania o coś indywidualnie. Tu jestem na pewno zadowolony.

Obrazek

Ale za to większość mieszanych uczuć związanych z całą sprawą wynagrodził mi widok z okien i balkonu :D Teraz jeszcze "tylko" zostały wykończenia, ale widziałem, że praca w bloku wre :)

Fiszka

Postautor: Fiszka » 27 kwie 2016, 22:22

iti, gratulacje :) widok z balkonu rzeczywiście piękny. Choć i ja zachwalam swój. Bałam się tego nieszczęsnego parkingu, a wychodzę na balkon, czy wyglądam przez okno i mam ogromną przestrzeń. Hałasy w bloku dochodzą z różnych kondygnacji w przeróżnych tonacjach... przyjemna muzyka dla ucha :) Choć wczoraj było wyjątkowo cicho, kiedy Tauron wyłączył prąd w całym bloku :)

Powodzenia wszystkim wykańczającym.

KaWa

Postautor: KaWa » 27 kwie 2016, 23:56

Fiszka pisze:iti, gratulacje :) widok z balkonu rzeczywiście piękny. Choć i ja zachwalam swój. Bałam się tego nieszczęsnego parkingu, a wychodzę na balkon, czy wyglądam przez okno i mam ogromną przestrzeń. Hałasy w bloku dochodzą z różnych kondygnacji w przeróżnych tonacjach... przyjemna muzyka dla ucha :) Choć wczoraj było wyjątkowo cicho, kiedy Tauron wyłączył prąd w całym bloku :)

Powodzenia wszystkim wykańczającym.

Szczególnie milo jest, gdy windzia nie jeździ... :P

Kala

Postautor: Kala » 28 kwie 2016, 8:17

iti
GRATULACJE!!! fajny widok z okna :) my też czekam na swoją kolej ale do nas jeszcze nie pisali...

kuba

Postautor: kuba » 28 kwie 2016, 9:51

iti pisze:Z tymi sufitami, to też jest spory problem i załatwianie tego też idzie tak sobie.

Gratulacje :) . Mógłbyś napisać coś więcej o sufitach?! My odbieramy jutro - zdam relacje.
pzdr.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”