Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą
gdzie można sprawdzić jaki model okien został zamontowany w mieszkaniu?
@Kala sprawdź na stronie producenta
firma Komsta

@iti tak z ciekawości ile minęło czasu od zakończenia budowy przez budimex a momentem kiedy deweloper zaczął zapraszać mieszkańców po odbiór mieszkań? pozdrowienia z bloku 06
Z tego co pamiętam, to z końcem poprzedniego roku "oficjalnie skończyli" budowę, choć było jeszcze trochę doróbek do zrobienia, a pod koniec marca (po 20.03) ruszyły odbiory. Pierwszy odbiór chyba każdy miał przed tym terminem, podawanym przez Budimex w umowach i portalu klienta. Inwestycja Orlińskiego 6 jest jednak większa od Orlińskiego 4, czyli pewnie też odbiory będą musiały potrwać trochę dłużej, chyba że zwiększą stan osobowy i liczbę ekip odbiorowych. W każdym razie trzeba pewnie liczyć się z tym, że ruszą z tym miesiąc albo półtora miesiąca przed datą, którą podają, jako termin ukończenia odbiorów nowych mieszkań 

Komuś poprawili nieszczęsne sufity?
.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2016, 7:38 przez julitta, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz napisać do mnie prywatną wiadomość, z prawej "Kontaktowanie".
ciekawe w jaki sposób będą prostować te sufity
Ostatnio zmieniony 06 cze 2016, 15:27 przez maniekmal, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co mi wiadomo w przypadku dużych nierówności (od 2,5 wzwyż) nikomu nie naprawili, tylko się "dogadywali" na rekompensatę w zamian za odstąpienie od tej usterki.
ZASLYSZANE ....
Ło jo joj! Co się tam dzieje na tych Czyżynach...
Miałem nieprzyjemność odpierać mieszkanie na Orlińskiego. Nie zagłębiając się w standardowe usterki typu porysowane szyby, przeciwspadek na balkonie, obróbki i silikony do kosza, rysy na balustradzie, niechlujnie zatarta wylewka, tynki masakra, rysy na silce i multigipsie, uwalone gniazdka i wiele wiele innych (coś około 20 różnego typu usterek), oraz przykłady kreatywności budowlańców (instalatorzy masakra!) napiszę tylko, że różnica w wysokości mieszkania była prawie 4 cm. Tak, cm. Ciekawy jestem jak będa tą usterkę "naprawiać".
Różne rzeczy widziałem i różne cuda w życiu odbierałem (w tym kilka nieprawdopodobnych dzieł Murapolu który do tej pory był moim faworytem w odwalaniu deweloperskiej fuszery), ale to było coś wprawiło mnie w osłupienie.
PS. Oferowali lokatorowi dla którego robiłem odbiór kilka litrów farby, płyty gipsowe, szpachlę i coś tam jeszcze gratis. Ha ha niezłe jaja Z tego co podpytałem to takich mieszkań było/jest podobno conajmniej kilka. Ma ktoś podobne doświadczenia? Część ludzi (również podobno) się złamała (wynajmy, kredyty) i wzięła tą darmową farbę i szpachle po kolejnym podejściu do obdioru.
PS2. Budimex powinien chyba przyjżeć sie swoim podwykonawcom i nadzorowi.
tobi1992
Ło jo joj! Co się tam dzieje na tych Czyżynach...
Miałem nieprzyjemność odpierać mieszkanie na Orlińskiego. Nie zagłębiając się w standardowe usterki typu porysowane szyby, przeciwspadek na balkonie, obróbki i silikony do kosza, rysy na balustradzie, niechlujnie zatarta wylewka, tynki masakra, rysy na silce i multigipsie, uwalone gniazdka i wiele wiele innych (coś około 20 różnego typu usterek), oraz przykłady kreatywności budowlańców (instalatorzy masakra!) napiszę tylko, że różnica w wysokości mieszkania była prawie 4 cm. Tak, cm. Ciekawy jestem jak będa tą usterkę "naprawiać".
Różne rzeczy widziałem i różne cuda w życiu odbierałem (w tym kilka nieprawdopodobnych dzieł Murapolu który do tej pory był moim faworytem w odwalaniu deweloperskiej fuszery), ale to było coś wprawiło mnie w osłupienie.
PS. Oferowali lokatorowi dla którego robiłem odbiór kilka litrów farby, płyty gipsowe, szpachlę i coś tam jeszcze gratis. Ha ha niezłe jaja Z tego co podpytałem to takich mieszkań było/jest podobno conajmniej kilka. Ma ktoś podobne doświadczenia? Część ludzi (również podobno) się złamała (wynajmy, kredyty) i wzięła tą darmową farbę i szpachle po kolejnym podejściu do obdioru.
PS2. Budimex powinien chyba przyjżeć sie swoim podwykonawcom i nadzorowi.
tobi1992
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”