Plac zabaw na osiedlu Avia i jego podzielenie przez Budimex

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
wojtekf

Plac zabaw na osiedlu Avia i jego podzielenie przez Budimex

Postautor: wojtekf » 27 maja 2015, 11:02

Czy orientuję się ktoś co się dzieje z placem zabaw? Dlaczego został on podzielony? Czy wiadomo jakie Budimex ma stanowisko w tej sprawie?

Nowy

Re: Plac zabaw na osiedlu Avia i jego podzielenie przez Budimex

Postautor: Nowy » 27 maja 2015, 12:02

Z tego co mi wiadomo, to te działki, które zostały z placu zabaw na osiedlu Avia wydzielone, nie należą do Budimexu, tylko do miasta i nie mogą się dogadać odnośnie ich sprzedaży - stąd te dziwne płoty. Ale faktycznie wygląda to kiepsko, ktoś tu z czymś nieźle zawalił :) Ciekawe jak to wyprostują, bo jakoś na pewno muszą. Może miasto będzie chciało coś wynegocjować, tylko co :?: Ja tam byłbym za tym, żeby np. zmalała tam ilość płotów :)

Można to zobaczyć na planie osiedla Avia - to ten szary skośny pasek przebiegający przez plac zabaw. A drugi taki (z takim samym nieuregulowanym statusem) widać jak zaczyna się na wysokości Orlińskiego 5 - zaznaczono tylko fragment w górnej części pasa startowego.

iti

Postautor: iti » 27 maja 2015, 19:44

A tu jest kilka zdjęć przedstawiających aktualny stan rzeczy na placu zabaw przynależącym do osiedla Avia. Wygląda to dosyć kiepsko, też mnie ciekawi czy uda się dogadać miastu i Budimexowi i na czym stanie :) Gdyby miało zostać tak, jak jest, to raczej słabo by to wyglądało. Z drugiej strony tych płotów tam jest i tak zdecydowanie za dużo. Nie wiem co ludzie mają z tym, że jak się ogrodzi, to niby bardziej ekskluzywnie czy co :?:

Obrazek
Obrazek

wojtekf

Postautor: wojtekf » 29 maja 2015, 11:14

Strasznie dziwnie zaczyna wyglądać sprawa z tą działką :o

Obrazek
Obrazek

Kala

Postautor: Kala » 29 maja 2015, 16:07

no nie wygląda to dobrze.... ciekawe co oni tam kombinują :D

Feelip

Postautor: Feelip » 31 maja 2015, 19:04

Mnie sprzedawca BDX informował o sytuacji gdy dopinałem kwestie zakupu, jasno przekazał, i pokazał na planie PZT, która działka nie została jeszcze wykupiona przez BDX od miasta, jakoś mnie to nie ruszyło, tak czy owak smiało...niech miasto ta inwestuje i postawi np. karuzule, piaskownice lub trzepak.. :mrgreen:

wojtekf

Postautor: wojtekf » 31 maja 2015, 19:38

Objazd już gotowy ;)

Obrazek

wojtekf

Postautor: wojtekf » 25 cze 2015, 11:05

Objazd gotowy, a przejazd przez działkę już zamknięty.

Obrazek

morth

Postautor: morth » 25 cze 2015, 14:56

Nie ogarniam tego co dzieje się akurat w tym miejscu :D sytuacja tak z boku patrząc jak z komedii Sami Swoi z poczciwym Kargulem i Pawlakiem :D

duda88

Postautor: duda88 » 24 wrz 2015, 10:39

Ostatnio widziałm, że ogrodzenie dzielące plac zabaw znikneło - czy oznacza to wykup . działek przez naszego dewelopera?
Macie jakieś nowe informacje w tej sprawie? :?:

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”