Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje
Re: Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje
Co na to zwolennicy rozmów i kompromisu z samozwańczymi sołtysami "którzy nikogo nie reprezentują"? Dalej uważacie że działają dla wspólnego dobra? Może teraz chcecie kompromisowo zburzyć pół osiedla? Od samego początku mówiłem że dla tych bolszewików może być tylko jedna odpowiedź: WARA OD PŁOTA.
D89 pisze:(...) Od samego początku mówiłem że dla tych bolszewików może być tylko jedna odpowiedź: WARA OD PŁOTA.
nie obrażaj, bo nie jesteś anonimowy
Abstrahując od tego, czy ten protest ma sens, warto pamiętać że mowa jest tam o uchyleniu pozwoleń na budowę dla bloków, których jeszcze nie zaczęto budować ani nie trafiły do sprzedaży. Także nie widzę powodu do niezdrowych emocji, każdy ma prawo protestować.
Po co Budimex kupił te działki? Chyba po to żeby budować mieszkania. Jeśli ta budowa zostanie zablokowana przez "aktywistów" , spółdzielnia odkupi od dewelopera ten teren??? Taka powinna być naturalna kolej rzeczy...
ngy16687 pisze:D89 pisze:(...) Od samego początku mówiłem że dla tych bolszewików może być tylko jedna odpowiedź: WARA OD PŁOTA.
Typowy przykład osobnika mocnego przy klawiaturze z tego d89... Jak to szło dalej? "Kozak w necie,..."
Swoją drogą trzeba było być mocno naiwnym by wierzyć, że "starzy hucianie" przywitają mieszkańców nowych 3 tysięcy mieszkań pod oknem chlebem i solą, bez protestów itp.
2 notki w temacie - wrzucam, bo może nie wszyscy widzieli:
Krowoderska o drzewach w Czyżynach
krowoderska.pl/wyjasnienia-dewelopera-budimex-avia
Krowoderska o drzewach w Czyżynach
krowoderska.pl/wyjasnienia-dewelopera-budimex-avia
Co w tym jest obraźliwego?ngy16687 pisze:D89 pisze:(...) Od samego początku mówiłem że dla tych bolszewików może być tylko jedna odpowiedź: WARA OD PŁOTA.
Jak "starzy huciarze" już nie pamiętają w miejscu ich bloków kiedyś były gospodarstwa prywatnych właścicieli. Myślicie że ta ziemia została ODKUPIONA?
A jak chcieli mieć popękany beton, chaszcze, legowiska na nielegalnych działkach i sralnik dla psów to mogli sobie wykupić ten teren, albo zmusić miasto do jego wykupienia.
Decyzja SKO odroczona do 21 maja:
krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,19962682,czyzyny-dluzej-poczekaja-na-decyzje-sko-w-sprawie-wycinki-drzew.html
krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,19962682,czyzyny-dluzej-poczekaja-na-decyzje-sko-w-sprawie-wycinki-drzew.html
Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać 
1 zdjęcie = 1 000 słów

Tytuł: Drzewa w Czyżynach lub Zielono mi
I fotkę wrzuciłem dla beki, proszę o nie wykorzystywanie jej w sporach z deweloperem Budimex o zieleń w Czyżynach przez aktywistów, bowiem od jakiegoś czasu zauważyłem, że są one raczej mało konstruktywne

1 zdjęcie = 1 000 słów

Tytuł: Drzewa w Czyżynach lub Zielono mi
I fotkę wrzuciłem dla beki, proszę o nie wykorzystywanie jej w sporach z deweloperem Budimex o zieleń w Czyżynach przez aktywistów, bowiem od jakiegoś czasu zauważyłem, że są one raczej mało konstruktywne

Wydaje mi sie, ze w tym miejscu ma docelowo znajdowac sie parking. Wiec te drzewa tak czy siak bylyby przeznaczone do wycinki.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”