Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
D89

Re: Protest przeciwko wycince drzew przez Budimex w Czyżynach i negocjacje

Postautor: D89 » 21 kwie 2016, 7:16

Co na to zwolennicy rozmów i kompromisu z samozwańczymi sołtysami "którzy nikogo nie reprezentują"? Dalej uważacie że działają dla wspólnego dobra? Może teraz chcecie kompromisowo zburzyć pół osiedla? Od samego początku mówiłem że dla tych bolszewików może być tylko jedna odpowiedź: WARA OD PŁOTA.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 21 kwie 2016, 20:49

D89 pisze:(...) Od samego początku mówiłem że dla tych bolszewików może być tylko jedna odpowiedź: WARA OD PŁOTA.

nie obrażaj, bo nie jesteś anonimowy

szt

Postautor: szt » 21 kwie 2016, 21:00

Abstrahując od tego, czy ten protest ma sens, warto pamiętać że mowa jest tam o uchyleniu pozwoleń na budowę dla bloków, których jeszcze nie zaczęto budować ani nie trafiły do sprzedaży. Także nie widzę powodu do niezdrowych emocji, każdy ma prawo protestować.

kuba

Postautor: kuba » 21 kwie 2016, 22:37

Po co Budimex kupił te działki? Chyba po to żeby budować mieszkania. Jeśli ta budowa zostanie zablokowana przez "aktywistów" , spółdzielnia odkupi od dewelopera ten teren??? Taka powinna być naturalna kolej rzeczy...

Felipe

Postautor: Felipe » 21 kwie 2016, 22:42

ngy16687 pisze:
D89 pisze:(...) Od samego początku mówiłem że dla tych bolszewików może być tylko jedna odpowiedź: WARA OD PŁOTA.

Typowy przykład osobnika mocnego przy klawiaturze z tego d89... Jak to szło dalej? "Kozak w necie,..."

Swoją drogą trzeba było być mocno naiwnym by wierzyć, że "starzy hucianie" przywitają mieszkańców nowych 3 tysięcy mieszkań pod oknem chlebem i solą, bez protestów itp.

eve

Postautor: eve » 22 kwie 2016, 0:10

2 notki w temacie - wrzucam, bo może nie wszyscy widzieli:

Krowoderska o drzewach w Czyżynach

krowoderska.pl/wyjasnienia-dewelopera-budimex-avia

D89

Postautor: D89 » 22 kwie 2016, 15:15

ngy16687 pisze:

Co w tym jest obraźliwego?

Jak "starzy huciarze" już nie pamiętają w miejscu ich bloków kiedyś były gospodarstwa prywatnych właścicieli. Myślicie że ta ziemia została ODKUPIONA?

A jak chcieli mieć popękany beton, chaszcze, legowiska na nielegalnych działkach i sralnik dla psów to mogli sobie wykupić ten teren, albo zmusić miasto do jego wykupienia.

eve

Postautor: eve » 25 kwie 2016, 23:38

Decyzja SKO odroczona do 21 maja:
krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,19962682,czyzyny-dluzej-poczekaja-na-decyzje-sko-w-sprawie-wycinki-drzew.html

Nowy

Postautor: Nowy » 01 maja 2016, 23:44

Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :twisted:
1 zdjęcie = 1 000 słów :lol:

Obrazek
Tytuł: Drzewa w Czyżynach lub Zielono mi

I fotkę wrzuciłem dla beki, proszę o nie wykorzystywanie jej w sporach z deweloperem Budimex o zieleń w Czyżynach przez aktywistów, bowiem od jakiegoś czasu zauważyłem, że są one raczej mało konstruktywne :idea:

fikumiku

Postautor: fikumiku » 02 maja 2016, 16:44

Wydaje mi sie, ze w tym miejscu ma docelowo znajdowac sie parking. Wiec te drzewa tak czy siak bylyby przeznaczone do wycinki.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”